Съвместими ли сме с партньора си?

Съвместими ли сме с партньора си? – е въпрос, който всеки от нас си е задавал поне по веднъж във всяка своя връзка. Съвместимостта се основава на редица фактори, но тя не е само даденост, а изисква усилия от страна и на двамата в една връзка, за да се превърне в градивно средство, а не в пагубна ситуация!

Ето 10 въпроса, които да си зададете, сами на себе си, за да установите дали човекът до вас е подходящият или тотално не е. Понякога несъвместимостта във връзката се проявява след дни, понякога след години. Добре е, колкото се може по-рано да си изясним – съвместими ли сме с партньора си? – за да избегнем агонията на един пропилян живот за в бъдеще.

1.Гледате ли в една посока? С други думи вашите цели в живота допълват ли се или напълно се изключват? Ако сте прекалено различни, няма да сте щастливи, защото щастието е хармония, а не хаос.

2.Допълвате ли се взаимно? Разбира се това не означава да си четете мислите и да си довършвате изреченията. Взаимното допълване е хармонията на чувствата и постъпките ви! Дисхармонията в една връзка е разграждане на чувствата, което води към неудовлетвореност.

3.Разговаряте ли пълноценно? Колкото и да се лъжем, ако няма пълноценно общуване и разговори при една двойка, тя е пусната по течението на ежедневието. Отговорът на въпроса – съвместими ли сме с партньора си? – се крие в пълноценните разговори!

4.Изслушвате ли се взаимно? Взаимното изслушване води и до пълноценното общуване. Най-големият плюс за едно равностойно партньорство е именно изслушването желанията и мислите на отсрещният.

5.Връзката ви прави ли ви по-добри хора? Когато една връзка е пълноценна, истинска и креативна, винаги ставаме по-добри в нея. Промяната не е умишлена или предизвикана умишлено. Тя просто се случва!

6.Мечтаете ли заедно? Мечтите са извор на положителна енергия. Те са двигател на щастието и радостта в живота ни. Ако умеете да мечтаете заедно, ще умеете и да се устремявате напред заедно. От това няма нищо по-добро за една здрава връзка!

7.Обсебвате ли половинката си? Обсебването, ограничаването и чувството за собственост, правят един човек слаб, мнителен и нещастен. Колкото по-собственически ви кара да реагирате някой, толкова по-далеч трябва да бягате един от друг!

8.Стремите ли се към взаимно щастие? Една двойка е един напълно нов, дишащ организъм. Като такъм, тя има свойствата да се стреми към общо щастие и това, което прави човекът до вас нещастен, но въпреки това го правите е егоизъм.

9.Загърбвате ли предишния си живот и хората в него заради партньора си? Ако правите това е много опасно! Никой, който ви обича истински не би искал да загърбите всичко, което сте били до момента и да се свържете с него, като привнесен паразит.

10.Съвместими ли сме с партньора си и по какъв начин? Съвместимостта е поредица от положителни и отрицателни емоции. Тя не е нито бяла, нито черна. Когато си с някой той е целият ти свят, но и част от заобикалящият те свят също.

Източник: http://lifetime.bg