Скъпа, забрави за онзи глупак!

Скъпа, забрави за онзи глупак! | Диана image 1

Или кога е време да си тръгнеш…

Била ли си някога в токсична връзка? Във връзка, която изцежда и последната капка радост от теб? Обичала ли си до безумие някой, който не може и не иска да те направи щастлива?

 Ти не заслужаваш това. Не заслужаваш сълзите, не заслужаваш тъгата, не заслужаваш липсата на усмивки и звезди в очите.

Той те кара да се чувстваш като нещо по-малко, като създание, което постоянно греши и не може да вдигне главата си високо. Той тъпче самочувствието ти и оправдава постъпките си с факта, че те обича. Мила, остави го!

Той не обича теб, а силата, която изпитва, когато е с теб. Защото знае, че до него има едно крехко същество с нежна душа, чиято наивност често го оставя безучастно и покорно.

Не бъди с мъж, който не уважава родителите ти, приятелите, житейските ти избори. Бягай от мъжете, които искат да те променят според собствения им идеал.

Тичай и не се обръщай назад, когато усетиш, че някой не те цени заради това, което си.

Той ти прави забележки, защото си прекалено емоционална и реагираш бурно? Или пък ти казва обратното – че си твърде тиха и спокойна и иска да бъдеш по-забавна?

Ти не си клоун, не си част от циркова трупа, която е длъжна да ходи по въже край него и да показва невиждани номера. Ти си жена с достойнство и като такава трябва да разбереш кога е време да си тръгнеш.

Тръгни си, когато усетиш, че се задъхваш. Когато седиш до него, а стомахът ти е постоянно свит, защото не искаш да го разочароваш.

Махни се, когато почувстваш, че няма любов, а просто вкопчване в една идея за съвършенство.

Бягай надалеч, когато ревността му започне да те плаши, дразни и преследва. Той отново ще се оправдава с голямата любов, но истината е, че ревността не е нищо повече от ужасяващо чудовище, което превръща живота в кошмар.

Време е да забравиш за мъжете, които не желаят да градят красиви спомени за теб и да обърнеш внимание на онези, които искат да сияеш по-ярко и от слънцето.