Ти си се пробудил, но как да пробудиш и други?

Ти си се пробудил, но как да пробудиш и други? | Диана image 3

Значи, вече виждаш „голямата картина“. Пробудил си се и осъзнаваш, че планетата е превзета от малка група овластени психопати. Знаеш, че те подготвят геноцид и прокарват Нов световен ред. Искаш да направиш нещо, за да им противодействаш. Започваш да ги изобличаваш, за да пробудиш и други хора, като оповестяваш какво в действителност се случва по света…

„Животът ни губи смисъл в деня, когато започнем да мълчим по важни въпроси.“ ~ Мартин Лутер Кинг-мл.

Всъщност разпространението на истината сред непробудените понякога може да е доста трудна задача. Как точно да се извършва, струва ми се, е тема, с която алтернативните медии и общества не се занимават достатъчно. С течение на годините обаче научих няколко действащи способа, заобикалящи редица капани. Преди всичко помни, че си важен за промяната — това, че си незначителен, е заблуда.Помни, колкото повече са пробудените индивиди по целия свят, толкова по-бързо ние, като раса, ще достигнем критичната маса от осъзнати индивиди, необходими за предотвратяване на триумфа на мрака и пълното унищожение, както и за обрат в трансформацията на планетата. Промяната в масовото съзнание за това трябва да се постигне, при това спешно, тъй като е въпрос на живот и смърт.

Ето някои от ефективните начини да разпространяваш истината, които са важни в приноса ти за масово пробуждане и световна промяна:

Започни с простото

Споделяй откритията си с постепенно нарастваща сложност. Не затормозявай публиката. Така хората по-лесно ще схванат аргументацията и ще са по-склонни да приемат онова, което имаш да им казваш.

Разпознавай отрицателите

Колкото и да си аргументиран, информиран и добър в общуването, ще се сблъскаш с човешката идиосинкразия. Има хора, които просто не те разбират и е съмнително, че някога ще те разберат. Тези хора ще отричат думите ти, без поне веднъж да проверят аргументите ти. Колкото по-рано се научиш да разграничаваш тези отрицатели, ограничени от собствения си самоналожен тесен мироглед, толкова по-скоро ще намериш онези, които са с отворени умове и склонни да приемат новото.

Съобразявай се със събеседника

Ако искаш да постигнеш успех, опитай да „претеглиш човека“ насреща. Това означава — разбери дали е готов да те изслуша или прецени докъде е стигнал в неговото пробуждане (ако вече е започнало). След това можеш да му говориш на съответното ниво, от което той ще добие по-нататъшно разбиране.

Избери твоята тема

Много хора са започнали пробуждането заради определена тема. Например, моето пробуждане започна с темата за здравето. Ако се разговориш с някой, който някак чувства, че нещата не са нормални в дадена област, в такъв случай именно с разкрития в тази област може да го пробудиш. Имаш ли особен интерес към дадена тема, който би могъл да споделиш?

Давай личен пример

Както казва онази поговорка — бъди промяната, която искаш да видиш в света. Думите ти трябва да отговарят на делата. Например, ако проповядваш за здраве, показвай, че живееш здравословно. Бъди истинен.

„Много хора, особено невежите, искат да те накажат, защото казваш истината, защото си прав, защото си себе си.Никога не се извинявай, задето си прав или защото си изпреварил времето си. Ако си прав и го знаеш, говори смело.Дори да си сам, истината си остава истина.“ ~ Ганди

Показвай смелост с Любов!

Може да имаш ценни неща за казване. Но ако звучиш ядосан или обиден, тогава слушателят или слушателите може да не чуят думите ти, независимо как си ги аргументирал. Те ще чуят само гнева или обидата ти. Така че, казано просто, бъди смел, когато е необходимо, но опитвай да говориш с любов.

Без скрити мотиви

Ето как виждам нещата. Нямам скрити мотиви: не се опитвам да променя света. Не мога да променя и един човек, даже да си го поставя за цел. Човек не променя другите хора. Всичко, което можем да направим, е да дадем условия за някого. От самия човек насреща зависи дали ще се възползва от тези условия, за да промени себе си.

Въпросите са отговори

Един от способите за разпространение на истината е да поощриш интереса и вниманието чрез въпроси. Като задаваш въпроси, не само подтикваш публиката да прави собствени проучвания, но си спестяваш и конфронтации. Вместо да влизаш в директни пререкания с установено мнение, по-добре сблъскай човека с отворен въпрос. По този начин въпросите заобиколно служат като отговори.

Говори неща, които разбираш!

Бъди подготвен и давай информирани отговори, когато ги поискат! Добре осведоменият отговор поражда увереност и смелост.

Споделяй в писмен вид…

Съществуват много безплатни или евтини, лесни за поддържане сайтове и блогове, които можеш да използваш за разпространение на словото си. Има и много вече създадени сайтове, поддържани от други хора, на които можеш да изпратиш статия, за да се чуе гласът ти. А защо не си направиш имейл група или профил в социална мрежа? Би могъл да разпратиш и слайдшоу на роднини и приятели. Можеш ли да се сетиш и за други начини?

Това бяха само някои от множеството способи и предложения, насочващи как да пробуждаме другите. Надявам се, че съм ви окуражил и вдъхновил!

Автор: Пол А. Филипс

Превод: Иван Стаменов