Трансплантация на душа? Да, възможно е

Възможно ли е да се трансплантира … душа? Въпросът всъщност не е толкова парадоксален, както изглежда на пръв поглед. Защото напредъкът на медицинската наука в последните 30 години е толкова стремителен, че вчерашните чудеса днес са  нещо обичайно.

Трансплантацията на сърце е  фантастично предположение от преди няколко десетилетия!  Сега се прави и  в провинциалните  болници. Рутина, така да се каже, и баналност …

И все пак от време на време се появяват истории, които карат всички да се замислят: Не, това, не е  „рутина“ или „баналност“! Това е  сърдечна трансплантации най-важният орган! Една от тези мистични истории стана известна през април 2013 г.

Във Видалия, щата Джорджия,  живял  69-годишен мъж на име Сони Греъм. Той бил  женен за жената, която обича, и очевидно щастлив. И изведнъж – се застрелва! Както се казва, изведнъж, без причина,  без никакви признаци на стрес или депресия, без никаква външна намеса …

Както разказал  Грег Харви, агент от Бюрото за разследване, Сони Греъм е намерен в двора на дома си във  вторник, 1 април, а  единствената рана е от пушката му, насочена в  гърлото.

Този случай вероятно щеше да остане само още една необяснима трагедия, ако не беше фактът, че преди 12 години, на г-н Греъм е трансплантирано сърце от човек, който също се е застрелял – при идентични обстоятелства.

Историята става още по-интригуваща, когато става известно, че скоро след трансплантацията, Сони Греъм издирил вдовицата на донора на сърцето си и   веднага се влюбил в нея, а  след това  се оженил за нея.

Това била дълбока и страстна любов, която превзема човек  напълно, и дори потиска неговия ум. Всички роднини считали, че това е ръката на съдбата …

Разбира се, ортодоксалните учени твърдят, че сърцето е само един от органите на тялото, дори и най-важният, но това е просто помпа, и няма никаква връзка с душата и паметта. Душата и паметта  е по-вероятно да са  в главата,  в човешкия мозък. Само че  на  света на много хора, които въобще нямат мозък, като например холандецът Ян Херлинг, но това не им попречи не само да мислят, но и да чувстват.

Паметта и и част  от душата се предават не само със сърцето

И ето кое  е най-порзаителното –  учените все по-често се сблъскват с феномена, че след трансплантация на различни органи (не е задължително да е сърцето), пациентите наследяват от донора индивидуалните черти на характера им и тяхната памет.

Източник: http://nepoznato.energetika-bg.com