Трудните решения за промяна

Трудните решения за промяна | Диана image 2

От какво са предизвикани?

Всеки от нас е изправен пред тях, често те са предизвикани от неприятности, лошо стечение на обстоятелствата или просто желанието да ни се случи нещо различно, вълнуващо и хубаво. В много от случаите дори и да знаем, че вариантите за промяна са много и всички са достатъчно добри, не смеем да направим своя избор.

Защо?

Най-често това е продиктувано от страха от поемане на отговорност и притеснението да не сгрешим в избора си.

Какво рискуваме, ако непрекъснато отлагаме трудните решения в живота си?

С проява на моментна нерешителност:

  • пропускаме добрите възможности и те разбира се, биват грабвани от някой по-самоуверен и самоинициативен от нас;
  • някой друг започва да взема важните решения вместо нас;
  • при нежелание да отговаряме за действията и решенията си, хората не могат да ни възлагат отговорности и да ни гласуват доверие, следователно няма как да се развиваме в кариерата си.

Да грешим или да не грешим – това е въпросът?

Според психолозите това, което ни сполетява в живота не е предизвикано от съдбата, а от нашите мисли.

Ако се страхувате да приключите връзка само защото ще нараните човека, с когото сте прекарали години от живота си, или не искате да заживеете с приятелка, защото се опасявате, че това ще стане причина отношенията ви да се развалят, опитайте се да погледнете на тези казуси от друг ъгъл. Не допускайте само евентуални катастрофални последици от подобни начинания. Съвсем възможно е да се почувствате напълно нови и окрилени от избора си и да сложите край на една безперспективна връзка или да се отделите и заживеете самостоятелно. Дори и след време да се окаже, че сте сгрешили, това което без съмнение печелите е опита и шанса да се опознаете в една нова житейска ситуация. Нашият съвет: осъзнайте избора си. Вие сте властелини на своята съдба и с изборите, които правите, предначертавате пътя си в живота. Никой не е застрахован от грешки, но има изход от всяка ситуация.