Уроците за живота, които ще научите от силната жена

Една моя приятелка, една изключително силна жена, ми изпрати този текст преди време. Искаше да ме вдъхнови. Искаше да ме промени. И успя. Надявам се, че думите, които ще прочетете по-долу, ще имат същия ефект и върху вас. Защото всяка от нас е силна жена. Просто понякога до забравяме…

10 неща, които можеш да научиш от силната жена

1. Силната жена ще те научи на кураж

Тя ще те научи как да се справяш с трудните ситуации, смело, решително, с вяра в победата. Ще ти покаже как да продължиш отново, когато паднеш. Ще те научи, че понякога е достатъчно просто да изтупаш праха от себе си и да направиш следващата малка стъпка.

2. Силната жена ще те научи да обичаш себе си

Тя ще те научи, че, за да обичаш другите, за да обичаш света, първо трябва да обичаш себе си. Да подкрепяш себе си. Да насърчаваш себе си. Да виждаш истинската си стойност. И да се бориш за това, което заслужаваш – във връзката си, в кариерата си, в отношенията си с останалите.

3. Силната жена ще те научи да бъдеш независимa

Тя ще те научи, че няма невъзможни неща. Има само неща, които не си искал достатъчно. Когато кажеш на силната жена „Няма да се справиш с това!”, само ще я провокираш. Тя вярва, че може да направи всичко. Стига да повярва в него. Стига да се бори за него.

4. Силната жена ще те научи да избереш добротата

Тя ще те научи как да обичаш. Ще избере да вярва в светлината, вместо в мрака. В любовта, вместо в омразата. В добротата, вместо в злобата. Силната жена ще избере да вярва в живота.

5. Силната жена ще те научи да се вслушваш в интуицията си

Тя ще те научи да се доверяваш на вътрешния си глас, да откриваш вътре в себе си отговорите на въпросите, които те измъчват – отговори, които вече знаеш, макар и да не го осъзнаваш.

6. Силната жена ще те научи да бъдеш майка… за всички

Тя ще те научи да се отнасяш към всички хора като към свои деца. Ще те научи да се свързваш с енергията на женското начало, с майчиното чувство. Ще те научи как да отваряш очите и сърцето си за нуждите на другите. Как да се грижиш за тях и да им помагаш.

7. Силната жена ще те научи как да намираш щастието

Тя ще те научи, че щастието и радостта са навсякъде, ако знаеш как да ги търсиш. Ако знаеш как да ги виждаш. Но най-вече ще ти покаже, че нескончаемият източник на щастие е вътре в теб, в твоето сърце.

8. Силната жена ще те научи, че емоциите притежават огромна сила

Тя ще те научи, че да разкриваш чувствата си не е проява на слабост, а на сила. Сила да отстояваш себе си. И няма значение какво изпитваш – любов, гняв, щастие, тъга. Давайки израз на емоциите си, ти даваш глас на душата си.

9. Силната жена ще те научи как да вярваш в себе си

Тя ще те научи, че не е важно какво ти казват другите, важното е какво мислиш ти. Ще те научи, че не е важно колко пъти падаш. Важното е всеки път да ставаш. Ще те научи, че не скоростта е от значение, а постоянството. Ще те научи да не се отказваш.

10. Силната жена ще те научи как да обичаш безусловно

Тя ще те научи, че най-важните умения в живота са да обичаш и да прощаваш – на себе си и на другите. Да даваш, без да изискваш същото в замяна. Да помагаш, защото можеш, а не защото някой те е помолил. Защото това ни прави силни. Това ни прави истински. Това ни прави жени!

А сега е време да се срещнеш със силната жена, която чака,… да й  се усмихнеш в огледалото!

от Гергана Лабова

Източник: dama.bg