Вижте кой камък ви носи късмет според месеца, когато сте родени?

Ето какъв камък трябва да носите, за да имате успех:

Януари: Гранат

Вие сте деца на нощта. Гранатът се е използвал като защита от кошмари или ужасни случки, а също и като навигатор за намиране на пътя в тъмното. Според легендата този красив кървавочервен камък осигурява на своя притежател безопасност. Така че го носете като бижу, за да ви предпазва от инциденти, загуба на багаж или други сътресения.

Февруари: Аметист 

Най-царственият от всички камъни, аметистът бил носен изключително от хората с царска кръв. Той е едновременно символ на класа и кураж. Думата “amethystos” от гръцки означава “трезвен” и в миналото са го използвали за предотвратяване на пиянство. Можете да го носите, когато отивате на парти за да си спестите някои срамни сцени.

Март: Аквамарин

Чувствате ли се комфортно в открити води или на морския бряг? Може би има нещо общо с месеца, в който сте родени. Навремето моряците са носели аквамарин да ги предпазва от бури и опасности в морето. Напитки, в които е поставен аквамарин пък са се използвали за профилактика на чернодробни заболявания и за поддържане на сърцето в добро здраве.

Април: Диамант 

Днес диамантите се асоциират с вечната любов. Но тази концепция е разработена от рекламистите през 30-те години на миналия век, за да увеличи продажбата на диаманти. В древността значението му е било друго. „Диамант“ идва от санскритската дума за светкавица, която е оръжието на боговете. Ако се чувствате извънредно силни, когато носите диамант, това не е случайно.

Май: Изумруд 

Прекрасните изумруди са високо ценени заради лечебните свойства и красотата си от времето на Римската империя. Клеопатра била толкова обсебена от тях, че претендирала за собственост върху всички изумрудени мини по време на царуването си. Универсален символ на прераждането и обновяването, за изумруда се смятало, че увеличава плодовитостта.

Юни: Перла 

Мислите, че перлените нанизи са запазена марка на изисканите дами в клуба? Помислете пак. Преди много векове древните гърци са вярвали, че млечнобелите перли са сълзите на Афродита, богинята на любовта. Тези семпли океански „камъни“ с непреходна красота са символ на чистота и скромност още оттогава.

Юли: Рубин 

Според древните индуси яркият рубин, „кралят на скъпоценните камъни“ защитавал притежателя си от зло, а също така привличал добър късмет и романтичен интерес. Какво означава това? Може би трябва да си сложите онези рубини, които баба ви ви подари за 18-я ви рожден ден следващият път, когато излизате на среща.

Август: Перидот 

Нали знаете как яркозелените листа на дърветата напролет след дълга зима ви карат да се чувствате щастливи? Същото се отнася и за този искрящ зелен камък. Легендата гласи, че това са сълзите на хавайската богиня на огъня и вулканите, Пеле. Те имат силата да прогонват депресията и неприятните мисли.

Септември: Сапфир 

Тези дълбокосини, зашеметяващи камъни са толкова силни, че в древността са затваряли отровните змии в сапфирени кутии, за да ги убият. Оттогава се смята, че сапфирът предпазва от болести и нещастия. Високо ценен заради мъдростта и закрилата си, той е бил предпочитан от свещеници и благородници в продължение на векове.

Октомври: Опал 

Името на тези прекрасни камъни с променящи се цветове идва от латинското “оpalus” и означава “скъпоценни бижута”. Опалът символизира самоувереността, невинността и креативността. Понеже напомня на отблясъците на човешките очи, се е смятало, че предпазва очите и засилва остротата на зрението. Така че може би трябва да си сложите и пръстен с опал следващият път, когато отивате на плажа, заедно със слънчевите очила и широкополата шапка.

Ноември: Топаз 

През Средновековието топазът се е носел от духовниците, за да засили яснотата на мисълта и да насърчи добрата воля у хората. Днес той е символ на приятелството. Този камък се счита за особено важен при изграждане на нови и полезни взаимоотношения. Можете да го носите на следващото интервю за работа – със сигурност няма да навреди.

Декември: Тюркоаз 

Еднакво почитан и от ацтеките, и от египтяните, тюркоазът е спокоен и лежерен камък и се вярвало, че предава тези качества и на собственика си. В много древни култури се считало, че предпазва от лоши очи и хора, които ви мислят злото. Сложете си тюркоазен пръстен, когато се чувствате стресирани или сте въвлечени в някакъв конфликт.

По материали от iwoman.bg