Водолеят не говори зад гърба ви неща, които не може да ви каже в очите

Водолея е винаги готов да отстоява нещата в които вярва.

Ако до себе си Водолей, свиквайте да чувате в прав текст и хубавото, и лошото.

Водолеите не са от типа хора, които бълват змии и гущери зад гърба на някого, а след това му се усмихват угоднически и любезно пропускат критиката.

Прямотата на Водолеите е легендарна. И причината не е, че Водолеят иска да ви огорчи или нарани. Всъщност, хората от този знак мразят конфликтите. Но пък държат на собственото си мнение. Те са напълно наясно, че са интелигентни и интуитивни и много високо ценят собствената си оценка за нещата. Точно затова, те не виждат никакъв смисъл да си мълчат. Имат силно развито чувство за собствено достойнство. Да “мишкуват” и да се държат лицемерно не е типично за тях.

Нищо не им доставя толкова голямо удоволствие, колкото един хубав дебат. Но не ни разбирайте погрешно. Те много мразят да спорят заради самия спор (Нещо от което един Овен, например никога не би се отказал!) а още повече мразят да спорят с глупаци. Но ако Водолеите имат срещу себе си интелигентен събеседник, с когото са намерили обща тема, те се наслаждават на аргументираното представяне на различна от тяхната гледна точка.

Водолеите са изключително открити за това какво мислят. Но няма да ви е никак лесно да научите какво чувстват те.

Типичният Водолей познава всякакви хора и има огромен кръг от контакти. Но личното му пространство е свещено и рядко допуска някого. Той не се чувства комфортно когато разкрива най-съкровените си емоции пред когото и да е, затова обикновено има свое собствено мистериозно излъчване. Емоциите си, Водолея прикрива зад фасадата на хладен интелектуалец със шантаво чувство за хумор.

Ако ще се опитвате да излъжете Водолея, то разчитайте само на късмета си. Той ще ви е нужен! Тези хора имат много силно развита интуиция и са адски наблюдателни. Затова, най-добрият подход е да бъдете честни и открити с тях.

Много важно е в отношенията си с Водолея също така да уважавате мнението и личното му пространство. Водолеите не понасят тесногръди хора, както и такива, които ще се залепят “като ваденка” за тях и няма да им оставят нито минута спокойствие. Времето в усамотение им е много нужно. Те го използват за да се занимават с хобитата и да задоволяват любопитството си. Те могат да гледат филми, да четат или просто да размишляват. Това са неща, без които нито един Водолей не може. Когато усетите, че започва да търси повече свое собствено пространство, най-добре му го осигурете и не му задавайте излишни въпроси. Водолеят ще ви потърси отново, когато той самия е готов за това.

Ако се отнасяте с разбиране към неговата нужда от дистанция, вие ще се радвате на лоялното и честно отношение на вашия Водолей. Освен това като бонус ще получите един изключително умен и честен партньор и приятел!