Всичко, което искаш да знаеш за жените, но те е срам да попиташ

Всичко, което искаш да знаеш за жените, но те е срам да попиташ | Диана

Ако на света има нещо по-непредвидимо от жената, то това  е само кубче рубик в ръцете на далтонист. И все пак, приехме предизвикателството и събрахме няколко аксиоматични факта за нежния пол:

Едва 9 % от жените по света смятат себе си за наистина привлекателни. 43 % са на мнение, че „изглеждат естествено“, 24 % се възприемат със „средна външност“, 8 % – женствени, 7 % – симпатични, и само 2 % открито заявяват, че са секси.

17 000 жени, жертви на принудителни бракове, живеят в Швейцария.

Според данни на IPU (Интерпарламентарния съюз) едва през 2077 г. ще има равенство между половете.

През живота си жена, която редовно се гримира, употребява средно по 2 кг. червило.

Между 9 и 10 % от възрастните жени страдат от преяждане и психологическа неспособност да контролират приема на храна.

На всеки 15 секунди една девойка по света губи девствеността си по различен начин.

2/3 от 300 милиона деца по света, лишени от възможността да имат образование, са момичета.

4 милиона жени и момичета всяка година са жертви на продажби от съпрузи, сутеньори, трафик на хора.

20 % е разликата в заплащането между мъж и жена, заемащи служебни места с еднаква отговорност.

Жените разпознават лица по-добре от мъжете.

Според изследване на учени от Лондон момичетата, чийто безименен пръст е по-малък от показалеца, имат по-голям шанс да успее в спорта, особено в тениса и леката атлетика.

Жените мигат 2 пъти по-често от мъжете.

В продължение на 2 години американският социолог Ивона Росдейл изследва има ли връзка между големината на женския бюст и нивото на интелигентност. За целта тя измерва данните на 1200 свои сънароднички и стига до извода, че все пак размерът има значение. „Не ми се иска да го призная – споделя Росдейл, която самата не се отличава с голяма гръд – но открихме, че пищните жени имат по-високо IQ средно с 10 точки“. Затова, тя е убедена, че често интелигентността на жените с големи гърди остават скрита за другите. Те просто се взиарт в заоблените й форми, вместо да я слушат какво говори…

Консумацията на алкохол в малки количества допринася за развитието на логическото мислене при жените. Това сочат резултатите от проучване, проведено в САЩ.

Замахвайки да хвърли нещо, жената дава ръката си назад, а не настрани. Ето защо никога не давайте на дама да взривява танк.

Когато дава ръката си за здрависване, жената почти никога не я свива. По този повод поетът Волошин е казал, че  при ръкостискане „жената изглежда сякаш стиска мъртво бебе“.

При жените преобладава гръдният тип дишане. В процеса на дишане при мъжете активно се включват коремните мускули.

Когато се облича, обикновено жената си слага първо ризата, а после – панталона. При мъжете е точно обратното.

Жените, които по-често правят секс, имат по-високо ниво на естроген в кръвта си от въздържателките. А високото ниво естроген помага за регенерацията на клетките на кожата и за изглаждане на бръчките.