За претенциите, които ни отдалечават от любовта (такава, каквато е)

Може би едно от нещата, които различават момичето от жената е това, че втората знае какво иска в любовта. Но най-вече, тя често знае какво иска в детайли. В това няма нищо лошо, напротив. Да знаем своята „цена“ е прекрасно, както и да познаваме своите нужди. Но когато това познание се превърне в „изискване“ това може да ни създаде много пречки и всъщност да ни отдалечи от намирането на любовта. Как да разберем, че сме твърде претенциозни в любовта?

Да, имаме списък

Преминали сме през толкова връзки, че знаем в най-малкия детайл какъв мъж искаме до себе си. От цвета на косата му до обувките и отношението към майка му. Старите хора са казали – „не питай старило, питай патило“. Тогава защо да се правим, че не сме се парили в любовта и то не веднъж. Трябва да знаем, че прекалено ясната представа какво искаме в любовта всъщност ще ни попречи да я разпознаем такава, каквато е и може да я подминем. Тя може да дойде в друга форма, с друг цвят на косата, а обувките – е, те ще са без никакво значение.

Дебнем, за да хванем

Може би сте имали такива ситуации. Срещате се с нов мъж и през цялото време оценявате поведението му спрямо вътрешните си стандарти (и списъци). Да, ако се държи грубо с келнера в ресторанта или е откровено невъзпитан това наистина е знак, който показва, че може би този мъж не е най-добрият кандидат за нашето сърце. Но определено трябва да дадем шанс на мъжа, за да ни покаже кой е всъщност преди да го изпратим в графата „не става“.

Правим предположения

Ако не плати сметката в ресторанта това означава, че няма да се грижи за семейството ни един ден, и т.н. Всички жени сме склонни да правим предположения за бъдещето, базирани на малките детайли от поведението на мъжете. Просто защото така сме устроени. Искаме да намерим най-добрият кандидат за нашето сърце и най-добрият баща на нашите деца.

Е, предположенията в повечето случаи удрят на камък, защото се базират на несъществени елементи. Хората се променят и наистина е нужно време, за да разберем какъв е ТОЙ. Но ако не му дадем шанс, никога няма да узнаем този важен факт!

Автор:

Екатерина Кьосева

Източник: https://www.ilady.bg