Закон за натрупване на енергия: не се страхувайте от промени!

Как да повишим енергията си за да бъдем постоянно в тонус за да постигаме поставените цели и задачи, да вървим уверено, крачейки към заветната си мечта? Мъдрите учители ни учат, че енергията трябва не само да се повишава, но също така и да се натрупва. В тази статия става дума за закона за натрупване на енергия, като съставка за увеличаване на човешкия потенциал.

Знаете ли кое е най-постоянно в нашия свят? Това, разбира се, са промените. Нашият свят се изменя, нали? Денят сменя нощта, пролетта сменя зимата, всичко се променя. Повечето хора се страхуват от промените защото те ни извеждат от зоната на комфорта. А напразно, защото промените – това е животът, променлив, непостоянен, но интересен.

Страхът е най-голямата пречка за самореализация. Страхът от промени пречи да се вземат решения и да се действа. Енергията изтича от движението и променливостта на живота. Промяна – това е движение. Постоянство – това е липсата на движение.

Законът за натрупване на енергия се състои в ежедневните промени. Ние трябва да се променяме всеки ден. Всеки ден да правим нещо, което не сме правили или сме се страхували да направим. Винаги, когато е възможно, се измъквайте от зоната си на комфорт. Действайте!

Когато се движим – ние се намираме в потока на Вселената. Потокът на Вселената – това е изобилие, богатство, щастие, хармония, радост. Защо? Ето, например, слънцето. Променя се, нали? Или дърветата. Те се променят всеки сезон. Вселената – това са постоянни промени, движение, развитие, изобилие!

Всичко се променя. Тогава защо ние толкова много се страхуваме от промяна? Неуспехът и успехът са двете страни на една и съща монета. Без единия – няма другия. След провал винаги следва успех. Това е промяната на живота. Успешните хора знаят, че без провал няма и успех, няма движение, няма развитие.

Тъгата е обратната страна на радостта. Без болезнени и горчиви моменти ние никога няма да бъдем в състояние да оценим радостните събития. Когато ние чувстваме скръб – това ни извежда извън зоната на комфорт. Ние се страхуваме от болка и скръб. Но те само в нашата глава. Защо толкова се боим?

Без ярки събития, добри или лоши, животът се превръща в поредица от сиви ежедневия. Ние толкова се страхуваме от мъки и неуспехи, че сме забравили как да се наслаждаваме на щастието и успеха. Защото те просто липсват. Премахнете едно и ще изчезне друго. Премахнете горчивината – ще изчезне и радостта. Откажете се от провали – няма да има и успехи. Ако ние избягваме нещо, изчезва и обратната страна на това проявление.

Всичко е в нашия ум. Той е основният враг на развитието и движението напред. Нашият ум се страхува от промени. Той възприема промените живота като заплаха. Умът се основава на нашия опит и ни кара да се страхуваме от промени, за да ги избягваме.

А животът е прост! Искате ли да сте богати и успешни – бъди! Просто вземете решение и действайте. Но се огледайте наоколо- колко са неуспешните и бедни хора. Защо е така? Как мислите? Това е така, защото хората толкова се страхуват от промяната, че не започват да действат. Умът ги държи в постоянен страх, оправдава бездействието с милиони доводи. Да оправдаете себе си винаги е лесно. След това, не сега, утре … от понеделник, от новата година … тоест НИКОГА! А няма ли действие – няма резултат, няма енергия.

Не забравяйте, енергията – това е движение! Движението – това е промяна!
Не се страхувайте от провалите, не се страхувайте от скърби. Всичко се променя – а ние ставаме по-силни, по-опитни. Така започва растеж, така се оформя личността. Така се натрупва енергия. Не се ограничавайте. Приемайте предизвикателството дори да е страшно, дори ако е некомфортно. Само когато действате можете да успеете.

Действието е равно на енергия! Колкото повече енергия имате, толкова повече мечти и планове ще бъдете в състояние да реализирате. Това е законът за натрупване на енергия!