ЖЕНАТА….една цяла вселена!

Не знам защо 8 март е повод да се сетим, че сме жени. Та ние сме такива от мига на нашето раждане! ФАКТ.

Колкото повече преминавам през различните състояния на жената – момиче, жена, майка, любовница….толкова повече се влюбвам в усещането да си жена. Толкова е хубаво!

Това е едно пътуване към себе си…към онази част от мен, която опознавам и развивам всеки ден. Това е най-красивия и прекрасен път, който можем да извървим. Понякога е трънлив, придружен с бури и тъмнина, друг път грее слънце и е изпълнен с безгранична радост. Стараем се да стигнем до щастието, а то в същност е винаги в нас. Случките и събитията през които преминаваме ни карат да го разпознаем, да видим онази магия, която ни движи всеки ден…магията да си ЖЕНА.

Често пъти вървим по пътя с надежди и очаквани, градим илюзии и кули, които се сриват като пясъчни замъци пред очите ни. Нещата, които мислим, че са хубави се оказват не точно такива. И така разбираме кои сме в същност.

Тогава идва онзи момент в който вярата в себе си, търпението, любовта и смирението се настаняват трайно в душата ти и ти се оставяш на живота да те води наслаждавайки се на всеки миг, на всички случки, събития и хора, които влизат в живота ти за да го направят по-красив и пълноценен. Няма вече драми затова, че някой ни е обидил или недооценил, няма вина, напротив приемаме всичко с ясното съзнание, че това е дадено за нашето израстване, нашата опитност и себепознание.

Научаваме се да поемаме отговотност за себе си и осъзнаваме, че всичко зависи единствено и само от нас. Ставаме  мъдри жени. Лекуваме раните на нашето вътрешно дете, което се обижда, чувства се виновно и се срамува от себе си. Проглеждаме колко илюзорни и нереални са страховете ни. Изграждаме своето вътрешно семейство с любящи и подкрепящи родители. И запълваме всички празноти с любов. Ставаме пълноценни жени и създаваме пълноценни отношения с мъжете, децата си, и близките ни хората. Една зряла жена никога няма да отиде да играе с малко наранено момченце. Тя ще го види, ще го поздрави и ще го отмине. Такава жена привлича зрели мъже, а отношенията с тях са на всички нива – сексуално, интереси и цели, цености, доверие и любов, както и в духовен план са пълноценни. Те се сливат и стават едно цяло и в същото време са свободни. Това е вълшебство. И в този момент се появява нашата вътрешна мъдрост, която ни води. Идва момента в който спираме да използваме манипулативни средства за това как да задържим някой, как да сме единствена за него и как да накараме някой да ни обича. Всичко това отпада завинаги. Ние имаме целия този вътрешен ресурс в себе си. Ние сме цялостни, обичащи себе си и дълбоко приемащи се. И едва тогава можем да обичаме и да бъдем обичани истински….

Честит празник мили дами! Не забравяйте какъв живот кипи във всяка една от вас. Вие сте началото и края. Вие сте онази нестихваща енергия, която движи света. Вие сте стихията наречена ЖЕНА!

източник: С голяма обич към една прекрасна дама Снежи Койчева