Ако някой използва тези 14 фрази, той тайно търси одобрението ви

Независимо дали става въпрос за несигурност, одобрение или просто желание за по-дълбока връзка, някои хора просто търсят утвърждаване от нас. Нашето одобрение явно е много важно за тях, тяхното самочувствие и техните действия. 

Но как да разпознаете това? Е, това е мястото, където тази статия влиза в действие. Събрах много фрази, които някой, който тайно иска валидиране от вас, може да използва.

Нека се разровим!

1) „Винаги съм се възхищавал на твоето мнение по тези въпроси“

Нека започнем с една от най-очевидните фрази. Когато някой изрази възхищение от вашите мнения, той индиректно търси потвърждение . 

Те вероятно се надяват, че ще оцените мислите им и ще признаете разбирането им по темата.

Човекът, който ви казва това, ви вижда като експерт по тази тема и иска потвърждение от вас. 

2) „Не знам защо, но мисля, че ще се съгласите с мен“

Тази фраза подсказва, че човекът цени вашата гледна точка и търси вашето утвърждаване за своето мнение или гледна точка. 

Те се надяват, че ще споделите подобна гледна точка, подсилвайки техните собствени мисли. Да ви кажа нещо подобно очевидно идва от място на несигурност и те отчаяно искат вашия принос и най-вече съгласие. 

3) „Не бях сигурен дали трябва да споделя това с някого, но ти вярвам“

Изразявайки доверието си във вас, те търсят потвърждение за решението си да ви се доверят. Те искат да потвърдите избора им да се отворят.

Явно искат да споделят с някого нещо невероятно важно и тайно. Тъй като ви вярват повече от всеки друг, те го споделят с вас. 

Надяваме се, че сте правилният човек за това и няма да ги разочаровате. 

4) „Надявам се, че това има смисъл“

Да поискате съвет, когато се опитвате да формулирате това, което искате да кажете, понякога е трудно. Особено когато са смесени и намесени много емоции. 

Тази фраза разкрива тяхната несигурност относно това колко добре споделят мислите си. Те искат потвърждение, като се надяват да потвърдите, че тяхното послание е последователно и разбираемо.

Те не толкова търсят потвърждение на това, което ви казват, колкото искат потвърждение, че изобщо имат смисъл. 

Не се притеснявайте да задавате допълнителни въпроси. По-добре бъдете в безопасност, отколкото да съжалявате и да нараните чувствата им, като ги разберете погрешно. 

5) „Не съм сигурен дали това е достатъчно добро“

Когато някой каже това, той търси уверение за качеството на своята работа, идея или усилия. Те просто искат валидиране, че работата им отговаря на определен стандарт. 

Всеки, който започне нова работа, например, няма да има твърде много доверие в работата си, особено ако няма опит в тази област. 

Освен това не искат да разочароват своите колеги и мениджъри и да изглеждат некомпетентни пред тях. 

6) „Чувствам, че не съм толкова осведомен като вас“

Това е нещо, което приятел или колега може да каже по тема, с която и двамата сте доста запознати, но имате малко предимство. 

Признавайки вашата компетентност, те неусетно търсят потвърждение на собственото си ниво на знания. Те може да искат да признаете усилията им да учат и разбират.

Например, един приятел и аз се занимаваме с редактиране на видео от известно време. И двамата използваме една и съща програма и обменяме идеи един на друг, както и вдъхновение.  

В един момент той ми каза, че все още свиква с този нов софтуер, но чувстваше, че не е толкова осведомен като мен. 

7) „На прав път ли съм тук?“

Когато някой ви каже това, той иска потвърждение, че се движи в правилната посока със своите мисли, планове или действия. Те искат вашето потвърждение, за да повиши доверието им .

Например, човек, който иска да подобри хранителните си навици, включва повече цели храни и по-малко преработени храни. 

Може да попитат своя личен треньор или диетолог дали са на прав път. 

8) „Оценявам вашата гледна точка повече от повечето“

Когато някой каже, че цени вашата гледна точка повече от повечето, той по същество търси потвърждение за това, че е отворен към вашата гледна точка. 

Те искат да признаете, че се опитват усилено да разберат различни начини на мислене и да оценяват усилията, които полагат, за да разгледат различни гледни точки. 

Сякаш казват: „Мисля, че имате важни прозрения и се опитвам да ги разбера по-добре.“

9) „Мислите ли, че съм неразумен?“

Тази фраза директно търси валидиране на техните емоции или действия. Те искат вашето мнение да потвърди дали поведението или гледната им точка са оправдани.

Сякаш те питат: „Мислите ли, че постъпвам правилно?“ или „Добре ли е да се чувствам така?“ 

Те ценят вашата преценка и искат да им помогнете да се почувстват спокойни за това, което преживяват или правят.

10) „Не съм толкова опитен в това, но…“

Когато някой признае, че не смята, че е много опитен в нещо, той се надява, че ще признаете усилията му, въпреки чувството им за неадекватност. 

Те искат да признаете, че се опитват да станат по-добри и търсят вашата подкрепа и насърчение.

В тази ситуация можете лесно да ги накарате да се чувстват ценени и да ги мотивирате да се подобряват. 

11) „Бих могъл да се възползвам от съвет от някой като теб“

Някога имали ли сте нужда от съвет, но сте се страхували да го поискате, защото сте ценяли твърде много човека и неговите знания?

С този израз те молят за помощ или съвет, като същевременно изразяват, че имат високо мнение за вашите знания и прозрения. 

Те търсят вашето одобрение и подкрепа дори да поискат съвет от вас. Сякаш казват: „Уважавам това, което знаете, и се надявам, че смятате, че е добра идея да ви помоля за помощ.“

12) „Вероятно сте минавали през това и преди“

Ако сте човек с много опит и познания за живота, някой може да ви каже тази фраза. 

Като приемат вашия опит, те търсят потвърждение , че тяхната ситуация е относима и разбираема. Те искат да признаете предизвикателствата им.

Но от друга страна, можете също така да успокоите нервите на някого, като го успокоите и му напомните, че вероятно вече е минавал през това. 

13) „Притеснявам се какво може да си помислите“

Тази фраза подсказва, че човекът се тревожи за това, което може да си помислите. Те искат да кажете нещо утешително или положително, за да се почувстват по-добре относно техните мисли или действия. 

Просто казано, те търсят вашето одобрение или увереност, за да се чувстват по-уверени.

14) „Не бях уверен в това, докато не говорих с вас“

Тази фраза, търсеща валидиране, означава, че човекът не се е чувствал сигурен или уверен в нещо, докато не е провел разговор с вас. 

Вашият съвет ги е накарал да се чувстват по-уверени в себе си. Те искат да признаете, че вашата помощ е повлияла положително на тяхното ниво на увереност . 

Това показва, че те ценят вашето мнение и влиянието му върху тяхната ситуация.

Последни мисли

Да ви помоля за потвърждение или съвет не винаги е лесно или ясно. Някои хора се нуждаят от насоки повече от всичко, което обяснява защо има толкова много гурута. 

Колкото по-достъпни сте, толкова по-вероятно е някой да потърси вашите съвети, предложения и потвърждения.