Алкални храни за отслабване

Включете ги във вашата диета.

Тя е на 55, изглежда феноменално, не само защото години наред е дефилирала на модния подиум. Ел Макферсън – изумителна, наричана често Тялото. Добрия външен вид дължи на начина си на хранене, който включва повече алкални храни. Бившият модел не консумира захар, пакетирани храни, червено месо.

В менюто ѝ се съдържат лимони, босилек, както и храните, за които ще прочетете в следващите редове. Консумацията им спомага за регулиране на pH в организма. Поддържането на киселинния баланс намалява риска от затлъстяване. Вижте кои храни да добавите към диетата си.

Авокадo

Здравословната диета се нуждае от полезни мазнини, които стимулират изгарянето на излишните такива. Авокадото е източник не само на такива полезни елементи, но спомага за неутрализирането на киселините в стомаха и подобрява усвояването на хранителните вещества от плодовете и зеленчуците. Също така редовната му консумация регулира нивата на холестерола.

Киноа

Киноата е друга алкална храна, полезна за здравето и елегантната фигура. Тя съдържа повече протеини от всяко друго зърно. Богата е и на фосфор, желязо, калций, фибри и витамин В, които подобряват всички процеси, свързани с метаболизма.

Банани

Въпреки че бананите съдържат повече захари, те също могат да подпомогнат отслабването, когато не прекаляваме с тяхната консумация. Те съдържат два основни вида фибри – устойчива скорбяла и пектин, които намаляват риска от развитието на рак на дебелото черво и подобряват храносмилането. Зрелите банани ни осигуряват витамини и минерали, които понижават кръвното налягане.

Карфиол

Карфиолът е един от най-богатите на хранителни вещества зеленчук. Съдържа витамини С, А, В, РР, както и холин, което прави нервната система по-силна и помага за предотвратяване натрупването на холестерол в черния дроб. Не на последно място той ни осигурява и калций за здрави кости и магнезий, който намалява риска от мускулни крампи и депресия.

Пъпеш

През летните месеци не пропускайте да хапвате по-често пъпеш. Сочният плод не само помага в редуцирането на телесните мазнини, но ни осигурява и каротин, фибри, фолиева и аскорбинова киселина (витамин С).

Грозде

Гроздето е плод, богат на здравословни съединения, които могат да намалят риска от някои видове рак и да понижат холестерола. Гроздовите зърна съдържат и калций, магнезий, калий и фосфор, които са важни за здравината на костите.

Краставици

Краставиците са едни от най-подходящите зеленчуци за отслабване, за детокс на организма и регулиране на киселинния баланс. Редовната им консумация спомага за елиминиране на свободните радикали, които могат да са причина за възникването на сериозни заболявания като белодробни, сърдечни, автоимунни.

https://www.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i-krasota/46594-alkalni-hrani-za-otslabvane/