Диетата със сурови храни, повишава имунитета и пречиства организма от токсини

Диетата със сурови храни, повишава имунитета и пречиства организма от токсини | Диана

Храненето главно със сурови храни има своята разнообразна история. Тя започва още от древността и се е запазила като традиция до наши дни. Диетата със сурови храни е добра главно за пречистване на тялото. Тя обаче е нещо повече от диета, и представлява по-скоро една философия и начин на живот, които водят до много ползи в здравословен аспект. Можем да мислим за нея точно така, а не като за обикновена класическа диета, която само топи мазнини.

Благодарение на този хранителен план ще достигнете мечтаното тегло, но заедно с това ще подобрите и качеството си на живот.

Основни правила на диетата със сурови храни

Първото и най-важно правило е поне 75% от консумираните храни да са в суров вид. Това значи, че те не бива да преминават през никаква топлинна обработка.

Има хора, които се хранят на 100% само със сурова храна и това е техен личен избор. Всички те разкриват, че се чувстват перфектно и нямат никакви оплаквания в здравословен план.

Към менюто на диетата със сурови храни се включват: зеленчуци, плодове, семена, зелен фасул, грах, пълнозърнести храни, сушени плодове и сушени зеленчуци.

Позволени са още морските водорасли, пресни зеленчукови сокове, непастьоризирани плодови сокове, кълнове и разбира се – вода.

Към диетата е редно да се включи консумацията на сурови яйца, млечни продукти и непастьоризирано мляко. Не забравяйте и ядките, но нека те да са без сол.

Ползите за организма от диетата със сурови храни

Макар отслабването да не е главната цел на този хранителен режим, съвсем скоро то ще стане факт за вас. Това е така, защото тази диета е бедна на белтъчини, мазнини и калории.

Всеки знае, че суровите храни са натурален лек. Тяхната редовна консумация води до повишаване качеството на живот и предпазва от редица болестни състояния.

Ползите от спазването на диета със сурови храни включват на първо място детоксикация на организма.

Логично тя води и до загуба на тегло, прилив на енергия и подобряване на храносмилането. Имунитета Ви ще се укрепи, кожата Ви ще се изчисти и умствената Ви дейност ще се подобри.

Креативността Ви също ще се повиши, което е допълнителен бонус. Благодарение на диетата, с времето намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и рак.

Недостатъци на диетата със сурови храни:

Определени сурови храни биха могли да се окажат отровни, затова много трябва да се внимава, а продуктите да се подбират прецизно.

В началото рязкото преминаване към суровоядство може да доведе до главоболие и депресия, но скоро всичко ще се нормализира. Много важна е и нагласата Ви, затова действайте самоуверено и с постоянство.