Дали наистина го обичате?

Толкова сме погълнати от нуждата да се уверим в чувстата на партньора си, че не отделяме много внимание на това какво ние таим в сърцето си.

В мрежата ще намерите повече статии за това как да познаете дали той ви обича. Но какво наистина чувствате вие към партньора си?

Когато сме запленени от някого, сетивата ни постоянно са нащрек за знаци от негова страна. Влюбен ли е? Искрен ли е? Дали вижда в мен бъдещата си съпруга и майка на децата му?

Толкова сме погълнати от нуждата да се уверим в чувстата на партньора си, че не отделяме много внимание на това какво наистина таим в сърцето си. Понякога можем да сбъркаме страстта, която ни помита в ранния етап на една връзка, с любов. След години пък се намесват привързаността, общите цели, грижата за децата, спомените заедно. А любовта? Тя има много общо с всички тези неща, но е много по-голямо чувство. И понякога, колкото и да харесваме някого и да се чувстваме свързани с него, не изпитваме точно любов. Шест са типичните признаци за това:

Апатия

Когато обичате истински, имате енергия и желание да откривате света заедно с партньора си. Хората, които не се обичат, напротив, нямат голямо желание да правят нищо заедно – от планирането на съвместни пътувания до това да си приготвите заедно закуска.

Sad But True: Скучният секс наистина убива любовта на мъжа

Дистанциране

Ако след работа бързате да се приберете при вашия човек, ако нямате търпение да прекарате заедно уикенда, ако понякога си открадвате по половин час на обед, за да бъдете заедно, то вие явно обичате този мъж. Обратното показва, че във връзката ви не достига любов. Ако ви е все едно кога ще го видите отново, ако винаги предпочитате да се видите с приятели, вместо да планирате нещо заедно, това е сигнал за проблем.

Физическата интимност страда

Хората, които обичат, искат да правят любов и физически. Ако твърдите, че обичате един мъж, но не го желаете, спокойно бихте могли да “обичате” по същия начин кучето си или това да играете тенис. За влюбената жена сексът е израз на любов. Не просто акт, който повдига самочувствието, а и начин да дадеш нещо от себе си – топлина, нежност, увереност, удоволствие.

Липса на фокус

Фокус означава постоянни, фокусирани действия, които целят да поддържат връзката с човека до нас жива. Онези малки жестове на внимание като това да станем малко по-рано, за да му направим капучино. Или по обед да се сетим, че е имал важна среща сутринта и да звъннем, за да се поинтересуваме как е минала. Фокус върху един човек означава да мислим за него често. Ако спокойно можете да изкарате цял уикенд, без да се сетите за гаджето си (освен ако не е за да му напомните да полее цветята), може би чувствата ви не са толкова силни.

Уважението

Обичащият човек уважава партньора си. Търси мнението му, умее да го изслушва и има искреното желание да щади чувствата му. Уви, ако се улавяте, че ви е все едно дали сте засегнали мъжа си, а когато изказва мнение, по-скоро ви дразни, отколкото истински да ви вълнува, това не е истинска любов.

Източник: http://www.missbloom.bg