Истинска ли е любовта на партньора ни – разпознаване в шест стъпки!

Истинска ли е любовта на партньора ми? Едва ли има човек на земята, който да не си е задавал този въпрос и поне малко да не се е съмнявал в искрените чувства на човека до него. Такава е човешката природа невярваща и трудно приема за чиста монета истинските чувства, дори и да ги намери. Но пък от друга страна стремежът за допълване, самото влюбване и отдаване до толкова замъгляват разсъдъка ни, че в един момент не забелязваме недостатъците на другия и дори това, че той не е наистина влюбен в нас, както ние сме например в него.

Тези 6 стъпки и насоки ще ви помогнат да разберете наистина дали човека, в който сте влюбени до полуда е също толкова влюбен във вас и то дълготрайно?

Любовта е и грижа – понякога в търсене на истинската силна и първична любов, с лекота махваме ръка срещу любовта-грижа и я отпращаме. Тя обаче е именно истинската любов, защото човека до вас го е грижа за вас, иска да ви зарадва и с най-малкия си жест, само и само да види усмивка на лицето ви. Ако човека до вас е такъв – любящ и грижовен не го изпускайте, той ви обича истински!

Истинска ли е любовта причиняваща болка – човек, който наистина обича друг, никога не би му причинил болка, била тя физическа или психическа. Влюбеният истински човек не обижда, не променя и не поругава вашите чувства, защото го е грижа за вас! Ако партньора ви изразява силната си любов, чрез постоянен физически и психически тормоз, то тя не е истинска любов, а робство и принадлежност.

Истинската любов допуска човека и не поставя граници – има хора, които са скептично настроени спрямо любовта, приемат я за даденост или химера. Такива хора не допускат истински другия до себе си и му поставят невидими граници и ограничения. Такъв тип любовни отношение са по скоро дългосрочно партньорство и навик, отколкото истинска любов и загриженост.

Истинска е любовта, която жертва – една реална и истинска любов не може да съществува без жертви и компромиси от двете страни, защото тя несъзнателно променя и надгражда това, което сме били и което ще бъдем. Затова, ако човека, в който сте влюбени дълбоко и искрено не се жертва за вас и не прави компромиси, то той не ви обича наистина!

Любовта е близост на душите – душевната близост е невидима за очите и само ритъмът на сърцето я усеща. Тя е инстинкт, порив и нещо нереално. Ако усещате отклик и душевна близост от другата страна, значи наистина ви обичат и то много.

Истинска ли е любовта породена от влечение – съвсем реално е едно физическо влечение да прерасне в трайна и дълбока любов. Ние хората сме плътски същества и като такива нищо плътско не ни е чуждо, затова не заклеймявайте плътското влечение, то не винаги е нетрайно и преходно!