Да се установиш по-късно е по-добре, отколкото да се установиш с грешния човек

Не е нужно да се задомиш още през двайсетте си години. Не е нужно да намериш любовта на живота си, докато си в гимназията или в колежа. Не е нужно да започваш любовната си история от рано.

По-добре да изчакаш докато си по-зрял и да се установиш с правилния човек, отколкото да го направиш с грешния, докато си още млад.

Ако си излизала само с токсични хора в миналото, не трябва да се чувстваш зле затова, че си необвързана. Трябва да се гордееш със себе си, че изчакваш някой по-добър да се появи. Трябва да си щастлива, че си решила да не се задоволяваш с по-малко.

Няма нищо срамно в това да си сама през двайсетте си години. Може да използваш времето, за да откриеш себе си. Може да го използваш да развиеш кариерата си. Или пък да излизаш с грешните хора, за да научиш ценни уроци за любовта. Няма правило, което да ти казва, че е трябвало да се установиш до сега.

Дори всички на твоята възраст да са започнали да публикуват снимки на годежни пръстени, сватбени рокли и сонограми, не бива да се чувстваш сякаш изоставаш. По-добре да направиш нещо както трябва, отколкото просто да избързаш. Повечето хора нямат късмета да срещнат сродната си душа в ранна възраст. А трябва да потърсят малко повече.

Ако трябва да избираш между това да си последния човек в приятелския си кръг, който да се омъжи или да се омъжиш за грешния човек, за да се впишеш и да изглежда, че живота ти е идеален, винаги трябва да избираш първата опция. Винаги трябва да избираш щастието.

Да се установиш по-късно е по-добре, отколкото да го направиш с грешния човек. Дай си време. Бъди търпелива. Не се убеждавай, че трябва да си щастливо женена и със собствен дом до дадена възраст. Няма определен срок. Ако все още не си готова за брак, действай по-бавно и не избързвай.

Ако на връзката ѝ е писано да съществува вечно, твоя човек няма да избяга, независимо дали имената ви са написани на лист хартия или не. Не се оставяй на обществото да те убеждава, че трябва да се движиш по-бързо, отколкото ти самата искаш. Не се оставяй да те притиска да се омъжиш за първия срещнат.

Не трябва да решаваш да се омъжиш за някой, само защото годините си минават и всички около теб са вече женени. Трябва да избереш да се омъжиш за някой, само ако го обичаш истински, искаш да прекараш остатъка от живота си до него, и не можеш да си представиш бъдещето без този човек.

Докато не намериш някой, който заслужава любовта ти, остани сама. Трябва да изчакаш правилната връзка. Трябва да си обещаеш, че ще се установиш само с точния човек.

Само защото всички около теб са се омъжили, не значи че и ти трябва да го правиш. Изчакай човека, който ще е завинаги, дори да отнеме години. Дори да отнеме цял живот.

Източник: https://lifetime.bg