Девет причини да пиете вода с лимон всяка сутрин

Топла вода с лимон- сутрешен ритуал, който може да ви помогне за много неща, ето 9 причини защо да пиете тази напитка сутрин на гладно.

1. Намалява възпаленията: Ако редовно пиете на гладно топла вода с лимон, ще намалите нивата на киселинност в тялото, които по принцип са в основата на повечето възпалителни процеси.

2. Редуцира теглото: Благодарение на високото съдържание на пектинови фибри, лимоновият сок неутрализира и тушира апетита, намалява желанието за храна, особено когато е предизвикано от нервно напрежение и стрес. Съдържанието на витамин С в лимона помага да се изгорят повече мазнини в организма по време на редовна физическа активност.

3. За по-добро храносмилане: Лимоновият сок в комбинация с вода, приет сутрин на гладно подобрява трайно храносмилането и стимулира изхвърлянето на токсините от храносмилателния тракт.

4. С цел детоксикация: Лимонът е известен с прочистващите си свойства. В комбинация с топла вода, той изпълнява ролята на катализатор, който привлича токсините, след което помага за извеждането им от тялото. Така стимулира отделянето на ензими и подобрява работата на черния дроб.

5. Засилва имунната система: Витамин С укрепва имунната система и я прави по-силна, тази напитка е особено ефикасна в периода на вирусни инфекции.

Девет причини да пиете вода с лимон всяка сутрин”/>

6. Разкрасява кожата: Антиоксидантите, съдържащи се в лимоновия сок, имат подмладяващ ефект по отношение на кожата на лицето и тялото. Те също така стимулират производството на колаген, който поддържа еластичността на тъканите, подобрява тена и се бори със свободните радикали, отговорни за преждевременното стареене и образуването на фини линии, мимически бръчки и т.н.

7. Заздравява венците: Честото възпаление и кървене на венците може да е причинено именно от недостига на витамин С в организма, приема на лимон с топла вода, компенсира този недостиг. Но има едно много важно условие, веднага след като изпиете водата, изплакнете зъбите с чиста вода за да отстраните лимонената киселина, когато е в по големи количества, тя ерозира зъбния емайл.

8. Снабдява с калий организма: Благодарение на високото съдържание на калий, лимонът спомага за правилното функциониране на целия организъм, недостигът на калий води до болки в мускулите, а в по тежки случаи и до атрофия.

9. Дава енергия: Топлата вода с лимон действително засилва енергията и дава тласък за целия ден.

Източник: https://gotvach.bg