Какви са разликите между любовта и страстта

Любов срещу страст

Много млади хора днес, а и по-възрастните хора, трудно разбират разликата между любов и страст. И двете са изключително силни чувства и някои хора често се объркват.

Страстта е състояние на съществуване. Това е временна фаза на пълен екстаз и еуфория. Разбира се, на всички ни се иска да продължи вечно, но факт е, че не е така. Ако това продължи вечно, нямаше да можем да постигнем нищо или да направим нещо. Всички бихме били твърде разсеяни и уловени в другия човек и макар да се чувстваме добре, не винаги е хубаво нещо.

От друга страна, любовта е по-скоро състояние на живот, защото въпреки че тези страстни уикенди и срещи могат да изглеждат като любов, истинската любов трае вечно. Колкото и да се карате и да си крещите един на друг, дълбоко в себе си знаете, че наистина обичате този човек и той ви обича. Знаете, че вие ​​и вашият партньор можете да се справите и ще се справите.

Новата фаза за двойките е страстта и тя обикновено продължава от няколко дни до няколко седмици, а понякога дори и месеци. В тази фаза изглежда нищо друго няма значение и всичко в този един човек е просто перфектно във вашите очи. Не ви пука дали те също не са наистина перфектни. Ще им дадете всичко от себе си, ще прекарате всяка минута от всеки ден с тях, както и ще похарчите толкова пари, време и усилия, колкото е необходимо, за да ги направите щастливи. Това се случва поради промяна в химикалите в мозъка ви. Чувствайте се добре Ендорфините се освобождават и се чувствате така, сякаш умът ви е на наркотици.

Истинската любов обаче е много повече от романтика и страст. Класифицира се по споделени принципи и ценности, уважение, честност, доброта, подкрепа, умения за решаване на проблеми и комуникация. Всички тези фактори не са необходими за романтиката и страстта, но за истинската любов всички те играят голяма роля.

Истинският проблем е, когато страстта започне да избледнява. Ето защо се казва, че страстта е състояние на съществуване. Добрата новина е, че не трае вечно, но лошата е, че се връща само за кратки периоди от време.

Истинската любов също изисква дълбоко разбиране на нуждите и желанията на партньора ви, за да бъде доволен. Важно е да научите желанията един на друг, способността да си помагате един на друг в постигането на целите си и да имате желанието да се обичате и да поддържате любовта.

Страстта със сигурност ще внесе пикантност в една връзка, но нещата, които липсват на страстта, са ключовите фактори, за да я направят трайна, а тези фактори могат да бъдат намерени само в истинската любов.

Хубаво е да си влюбен и въпреки че и двамата се чувстват добре, отново трябва да се спомене, че страстта не трае вечно. Разликата между любовта и страстта е, че страстта трае кратко, а истинската любов е дълготрайна. Истинската любов се превръща в любяща връзка, която със сигурност ще премине теста на времето и е страхотен дългосрочен ангажимент и за двамата участващи хора.

Резюме:

1. Любовта е състояние на живот, докато страстта е състояние на съществуване.

2. Страстта трае кратко, но любовта трае дълго.

3. В любовта по-дълбокото разбиране е същността, докато страстта не го изисква.