За някои връзки не си струва да се борите

Факт е, че връзките са сложни и взимането на решението дали да останем или да си тръгнем е един от най-трудните избори, които трябва да направим. Важното нещо е да разберем, че има много видове любов и не всички водят до щастлива, балансирана връзка и живот.

Въпреки това, което сме чували, има определени видове любов, за които не трябва да се борите. Да, любовта е търпелива и добра, но също така може да бъде контролираща и жестока. Понякога може да бъде безпристрастна и капризна, без да ви дава нещо, на което може да разчитате или да бъдете сигурни в него.

Концепцията на това, че единствената, правилна любов е постоянна, проста и страстна е погрешно схващане в най-добрия случай и вредно в най-лошия.

Ако изберете да вярвате, че нещо по-малко от перфектност не е любов, със сигурност ще живеете самотно. Вместо това се научете да разпознавате проблемите във връзката си и да правите разлика между тези, които можете да разрешите, тези, които не можете, и тези, с които можете да продължите напред. Само тогава можете да вземете разумно решение какво е най-добре за вас.

Запомнете, че независимо колко нещастни ви кара да се чувствате, страхът ви да си тръгнете не е нещо, от което да се срамувате. Защото, макар че той може да се отнася зле с вас, все още боли да напуснете този човек.

Независимо колко монотонна и невдъхновяваща е връзката ви, все още чувствате, че ви е трудно да я замените. Дълго време ще ви липсва, след като сте си отишли, макар обстоятелствата на вашето заминаване. Но това не означава, че трябва да стоите на едно място, не си струва всичките жертви.Когато лоялността е заменена от ревност и недоверие.

Когато страстта е заменена от рутината. Когато любовта става по-скоро навик, отколкото да се правите взаимно щастливи, е време да си тръгнете и да продължите напред.

Източник: http://www.skypodnevniche.com