Какво контролира живота ни и ни пречи да сме щастливи?

Много хора прекарват живота си, оставяйки се на произвола на обстоятелствата. Живеят, оставяйки се на това, което им се случва, оставяйки се на другите хора. Не живеят „тук и сега“, защото са попаднали в затвора на своето минало.

Ако искаш да живееш един прекрасен живот, не позволявай той да бъде контролиран от нито едно от тези 5 неща:

№ 1. Миналото ти.

Не позволявай на твоето минало да контролира твоето настояще или бъдеще. Каквото и да се е случило, трябва да „го пуснеш“. Пусни болката от миналото си, за да не разруши бъдещето ти. Пусни тъмнината на миналото си, за да не блокира светлината на пъстрото ти бъдеще. Твоето минало вече го няма, то си е отишло. Каквото и да се е случило, колкото и несправедливо, жестоко, грубо и болезнено да е било, преживявайки този минал сценарий отново и отново, миналото никога няма да ти донесе нещо добро. Ако някой ти е сторил зло, единственият начин да победиш, е като пуснеш болката и продължиш напред. Ако прекараш живота си в омраза към този човек, то тогава той печели. Ако живееш с историята си на жертва на този човек, той печели. Но ако ти искаш да спечелиш, трябва да се съсредоточиш върху изграждането на твоето бъдеще и да започнеш още СЕГА. Освободи тази тежест от гърба си, за да можеш да бъдеш свободен. Не позволявай минали събития, които вече са си отишли, да разрушат този момент, който е готов да бъде изживян пълноценно.

№ 2. Мненията и оценките на другите хора.

Не позволявай мненията и оценките на другите да контролират посоката на живота ти! Нуждата да се впишеш и да се чувстваш желан, може да те накара да тръгнеш по пътеки, които не са ти нужни и не са твоите. Да удовлетворяваш другите е проклятие, което е добре да бъде избягвано на всяка цена. Преди да направиш нещо, задай си въпроса: „Правя ли това, защото аз искам да го направя или защото се страхувам от оценката на другите, ако не го направя?“ Ти си роден уникален/на по рода си с причина. Роден/а си, да се открояваш, да бъдеш ценен/а и обичан/а за това, което си. Не затъмнявай своята собствена светлина, за да се впишеш в тъмния фон на живота на другите хора. Позволи си да блестиш ярко като СЕБЕ СИ ! Тези, които наистина ги е грижа за теб, ще забележат тази светлина и ще заблестят ЗАЕДНО с теб.

№ 3. Ограничаващи мисли, които проектираш върху себе си.

Не позволявай животът ти да бъде контролиран от твоите собствени ограничаващи мисли. Внимание! Тези мисли може да бъдат осъзнати, но по-вероятно е те да бъдат неосъзнати. Те биха могли да бъдат неосъзнати ограничения, които са ти били вменени от ранна възраст и по време на целия ти живот, слушайки хората около теб, които никога не са постигнали техните собствени мечти. Забележи своите собствени ограничаващи мисли и им кажи „да млъкнат“. Няма нещо, което да не можеш да направиш, нещо, което не можеш да имаш и някой, в който не можеш да се превърнеш, ако повярваш в СЕБЕ СИ! Ако ти вярваш, че всичко е възможно, познай какво – ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО! Когато промениш твоето мислене от ограничено на неограничено, тогава твоят потенциал става неограничен. Представи си какво би могъл да постигнеш, ако живееш живота си така, сякаш всичко е възможно! Сякаш чудесата са нещо стандартно всеки ден. Както се казва: „Когато няма враг вътре, то врагът отвън не може да нанесе никаква вреда“. Когато нищо отвътре не те спира, няма също така и нищо отвън, което да може да те спре. Тогава целият ти живот ще се промени в този момент, в който решиш да промениш своето мислене, в който решиш да видиш всичко като подарък. Когато решиш да видиш  всяко обстоятелство и предизвикателство повече като дар, отколкото като проклятие, тогава ти осъзнаваш факта, че всичко е така, както трябва да бъде, и знаеш, че да се бориш срещу настоящето, е лудост.

№ 4. Отношения.

Деликатна тема! Ако винаги се нуждаеш от друг човек, за да бъдеш щастлив, да се чувстваш завършен, то тогава си на крачка от срив, ако този човек те изостави и се разделите, или на нещастие, ако връзката ти в момента не върви добре. Разбира се, това не значи да избягваме връзките, напротив, няма по-велика сила на света от ЛЮБОВТА и свързването ни с другия. Говоря за тези хора, които не могат да живеят, ако не са във връзка. Тези, които биха били с всеки, включително и с неподходящ човек, само за да избегнат момента, в който остават сами със себе си. Това е моментът да развиеш достатъчно ментална сила, която да те отведе до етапа, в който ти не се нуждаеш от друг човек, за да бъдеш щастлив. Ти си толкова щастлив сам, колкото и когато си във връзка.

№ 5. Пари.

Парите са това, което контролира повечето хора на планетата. И това не значи, че не трябва да се стремиш към богатство и изобилие, не значи, че парите са нещо лошо. Всички знаем колко страхотни неща можем да направим и на колко хора можем да помогнем с пари. Това, което трябва да избегнеш, е да не позволяваш твоите решения да бъдат контролирани от ПАРИТЕ. Ако избираш нещо само заради фактора колко пари са намесени, ти не взимаш правилното решение. Това, което ще разбереш, е че когато следваш сърцето си и когато си воден от намерението си да служиш на другите,  да дадеш най-доброто от себе си за другите, всеки път. Когато следваш своя вътрешен глас и искрено даваш от душата си, тогава парите ще дойдат. И ще дойдат в далеч по-голямо количество, отколкото, ако просто преследваш парите, заради самите пари.

И така, предизвикай себе си да изживееш живота, който искаш да живееш, свободен от това да бъдеш контролиран от каквото и да било. Намери своята лична свобода, ЖИВЕЙ ПЪЛНОЦЕННО!

Източник: https://psiholozi.com