Как да използваме цветовете за отслабване

Някои багри потискат апетита.

Цветовете, които ни заобикалят всекидневно, оказват влияние върху нашето настроение и енергия. Те могат да бъдат използвани за повишаване на мотивацията, концентрацията, за успокояване, релакс, но оказва се с тяхна помощ можем да подпомогнем и отслабването. Има багри, за които се смята, че намаляват апетита, отвличат вниманието ни от лакомствата и действат мотивиращо.

Така например, синият цвят потиска апетита. Ако спазвате диета, опитайте да промените текущата светлина на хладилника със синя. От всички цветове в спектъра, терапията със син цвят е силно потискаща глада. Синьото определено е един от най-добрите цветове за отслабване. Може да сервирате менюто си и в сини чинии, да ползвате прибори в този цвят. Хапвайте и сини боровинки. Те не само са вкусни и полезни, но могат да окажат влияние върху апетита ви заради интензивния си цвят.

Жълт цвят

Жълтото е цвят с енергия. То подобрява нашето настроение, помага ни да сме фокусирани. Чудесно е да се обградите с него под формата на прибори, дрехи, интериор, а защо не и слънчеви очила със стъкла с жълт оттенък. Смята се, че жълтият цвят подобрява храносмилането, метаболизма. Не забравяйте да включите в диетата си и жълти храни, като лимони, тиквички, чушки, ананас, ябълки, круши.

Зелени и виолетови

Синьо, зелено и виолетово са най-добрите цветове за отслабване. Ако имате проблеми с контрола на глада, опитайте се да ги включите в ежедневието си под една или друга форма. Зеленото има способността да намалява напрежението, а често в първите дни на диетата си се чувстваме напрегнати. Пурпурни храни, които е добре да включите в менюто си и са подходящи за отслабване са червено зеле, патладжани, смокини, къпини, лилави моркови.

Терапията с черен цвят също е потискаща за апетита. Сервирайте храната си в черни чинии и добавете към диетата си черен боб, черни маслини, черен ориз.

Може би се питате какво е въздействието на червения цвят?

Той повишава агресията, напрежението и апетита, затова е добре да е по-малко в кухнята ви. Но според някои източници, червеният цвят може да има положителен ефект върху метаболизма. Най-добрият начин да се възползвате от него е като го включите в диетата си. Хапвайте нар, ягоди, домати, ябълки, чушки, червен лук, червен ориз. Те са богати на антиоксиданти, имат малко калории и са вкусни.

Прочети още на: https://www.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i-krasota/46370-kak-da-izpolzvame-cvetovete-za-otslabvane/