Пробваме 10 популярни метода за отслабване. Какво показаха тестовете

Интернет е пълен с тайни за бързо и лесно отслабване. Но на коя от тях да се доверим?

От Bright Side решават да тестват 10 популярни обещаващи трика, с които ще постигнете перфектно тяло. Дали обаче всички те са толкова ефективни?

Все пак, имайте предвид, че всеки човек е индивидуален и ако нещо не работи при един, това не означава, че няма да работи при друг.

Трик 1: Пийте вода преди хранене

Какво да направите: 15-20 минути преди хранене изпийте чаша вода със стайна температура. Водата ви засища и не ви позволява да ядете много. Също така изгаряте калории, затопляйки водата до телесната температура.

Какво се е случи: Гладът е залъган за около 10 минути, след което отново се връща и ядете по-малко от обикновено.

Резултатът: Не работи

Трик 2: Ароматерапия

Какво да правим: Докато готвим, апетитът може да намалее или да изчезне напълно, защото миризмата мами мозъка ни да мисли, че сме сити. Ето защо ароматерапевтите препоръчват вдишването на миризми на ябълки, мента или ванилия при диета.

Какво се е случва: Силната миризма на ароматно масло наистина намалява апетита, но не за дълго. След половин час гладът се връща по-силен от преди.

Резултатът: Работи, но не за дълго.

Трик 3: Измийте си зъбите вместо да ядете

Какво да направите: Хитър начин да се борите с глада е да измиете зъбите си, вместо да ядете. Усещайки ментола от пастата, вашият мозък получава сигнал, че храненето е приключило.

Какво се случва: След като измиете зъбите си, гладът изчезва за поне час – два. Може би защото често миенето на зъби се свързва с края на деня и лягането за сън.

Резултатът: Това работи.

Трик 4: Яжте прави

Какво да направите: Много диетолози препоръчват да стоите прав,и докато се храните, защото се горят повече калории. Така се засищате по-бързо и ядете по-малко.

Какво се е случва: Да, храните се малко по-малко от обикновено, но не защото се засищате, а защото е неудобно.

Резултатът: Да, това работи, но не както се очаква.

Трик 4: Дръжте вилицата с „грешната“ ръка

Какво да правим: Психолозите уверяват, че ако се храним с “грешната” ръка (тази, която е по-пасивна), ядем по-бавно, а това означава и по-малко.

Какво се случва: Храненето е еднакво като скорост и удобство, независимо от използваната ръка.

Резултатът: Не работи

Трик 6: Използвайте студени тонове в кухнята

Какво да правим: Хората, които са склонни да преяждат, е добре да използват съдове в хладни нюанси, защото синьото и зеленото потискат апетита и ни успокояват. Те не са свързани с храна, защото тя обикновено не е в такива цветове.

Какво се случва: Факт е, че работи. На подсъзнателна основа желанието за хранене се подтиска и дори любимо ястие може да ни дойде в повече.

Резултатът: Това работи!

Трик 7: Яжте в полумрак

Какво да направим: Затъмете стаята и се хранете така. Идеята е, че в по-тъмно пространство не забелязваме колко храна остава на чинията ни и в крайна сметка ядем точно толкова, от колкото имаме нужда.

Какво се е случва: В случая експериментът се оказва успешен, но се отдава по-скоро на празничната и романтична атмосфера.

Резултатът: Работи, но вероятно и по друга причина.

Трик 8: Изберете храни, които се усвояват по-бавно

Какво да направите: Ястията, приблизително еднакви по тегло или брой калории, могат да отнемат различно време за смилане. Например, понякога сутрин е по-добре да ядете яйца, отколкото овесени ядки. Това ще ви държи сити до обяд.

Какво се е случва: Омлетът засища за по-дълго спрямо овесената каша.

Резултатът: Работи, но при всеки може да има различен резултат.

Трик 9: Облечете се официално по време на хранене

Какво да направим: Когато се храним, докато сме облечени официално, подсъзнателно се държим по-официално – ядем по-бавно и по-дълго дъвчем. Рокля по тялото пък няма да ни позволи да преядем.

Какво се случи: Вярно е. Когато носим хубава рокля, непрекъснато се притесняваме да не я изцапаме, храним се по-бавно и се засищаме по-бързо.

Резултатът: Работи чудесно! Само че времето, необходимо за обличане …

Трик 10: Изяжте 2 парчета тъмен шоколад, когато сте гладни

Какво да направите: в малки количества, тъмният шоколад доставя енергия, намалява апетита и ви държи във форма.

Какво се е случва: Две парчета шоколад с 70% какао и повече държи ситост дълго време и доста успешно.

Резултатът: Действа