Войната между мъжете и жените

Мъжете и жените са различни. Не по-добри или по-лоши, просто са различни. Единствената прилика между тях е, че принадлежат към един и същ биологичен вид.

Една от последните статистики е, че 50% от браковете завършват с развод и повечето сериозни връзки не прерастват в дълготрайни.

Защо?

Ето и някои от разликите между двата пола, които са природно обусловени. Не знаейки за тях се стига до фатални взаимоотношения.

Например:
-мъжете държат под контрол дистанционното на телевизора и щракат каналите, а жените нямат нищо против да гледат рeкламите.
-когато са под напрежение мъжете пият алкохол и нападат други държави, жените се тъпчат с шоколад и ходят на пазар.
-жените не могат да повярват, че мъжете забелязват толкова малко подробности, а мъжете са изумени от факта, че жените не виждат мигащата лампа на резервоара,а съзират мръсните чорапи в тъмния ъгъл от 50 метра и т.н

Тази статия е посветена на всички мъже и жени, които са седели до късно през нощта и са се обръщали умолително към своя другар в живота с думите ,,Нима не можеш да разбереш?“
Опознавайки другия пол ще живеете по-щастливо, здравословно и хармонично!

Нещата са прости: той ловувал и доставял храна в древността, тя била защитник на семейното гнездо……и така до наши дни!

Изследванията на мозъка показват, че когато мъжкият мозък почива, поне 70% от електроактивността му е изключена. Снимките на женския мозък показват 90% активност в същото състояние, което говори, че жените непрекъснато получават и обработват информация за заобикалящата ги действителност. Жената познава приятелите на децата си, надеждите, мечтите, романтичните им изживявания, какво мислят и каква пакост са замислили. Мъжът само смътно долавя присъствието на някакви по-ниски същества в къщата.  Жените рядко биват залавяни да заглеждат похотливо чуждите мъже, защото имат по-добро периферно зрение. Мъжете имат ,,тунелно зрение,, в буквалния смисъл на думата. Ето защо при тях винаги личи, когато заглеждат чужди жени. Те трябва да обърнат глава. Така е , защото очите на мъжа са по-големи от тези на жената и мозъкът ги пригажда за определен вид тунелно зрение с далечен обсег,  което значи, че той може да вижда ясно и точно право пред себе си и на голямо разстояние. Затова често мъжете обвиняват жените, че все крият нещо от тях из чекмеджетата. Чорапите, маслото, ключовете и т.н, а всичко това е почти пред тях, но те не го виждат.

Животът на жената ще стане по-лек, когато тя разбере, че мъжът има проблеми да забелязва предмети, които са почти пред очите му. Новите изследвания показват, че мъжът търси в хладилника думата МАСЛО. И ако пакетът е обърнат, той на практика не може да го види. Ето защо мъжете извръщат глава. Мъжкото зрение е пригодено за далечно виждане: затова то не може да открива нещата на близко разстояние – например – ключове, чорапи и т.н.

Друго изследване сочи, че жените са по-добри и в послъгването, а мъжете… изобщо не ги бива.

Жените по-лесно разчитат невербалните сигнали при мъжа, които го издават. Искат ли да излъжат една жена, повечето мъже биха се справили много по-добре, ако го направят по телефона, при загасено осветление или покрили главата си с одеало.

Много често жените се ядосват, че мъжете не ги слушат, а това е така, защото размерът на ушния канал при тях е по-голям и звуковите вълни се разсейват влизайки вътре. И още… мъжкият мозък не е програмиран да чува и вижда детайлно и в подробности. В женския мозък мазолестото тяло, което свързва двете полукълба е с 10% по-дебело, отколкото в мъжкия и има 30% повече свързващи нишки. Затова жената може едновременно да ходи, да разговаря и да си слага червило. Мъжкият мозък е разделен на отделения. Затова той може да се концентрира само върху едно нещо за даден момент. Ако мъжът готви по рецепта и вие му говорите, той вероятно ще се ядоса, тъй като не може да следва писмените указания и едновременно с това – да разговаря с вас.

Когато жената слуша, тя използва средно по шест изражения в период на размишления. Биологически заложеният стремеж на нашия боец е да остане невъзмутим, когато слуша, за да не издаде емоциите си. Така те контролират ситуацията.

ЖЕНСКИ РЕЧНИК:
Да=Не;

Не=Да;

Съжалявам=Ще съжаляваш;

Имам нужда=Аз искам;

Прави каквото искаш=Ще си платиш за това по-късно;

Трябва да поговорим=Искам да се оплаквам;

Тази вечер си самото внимание=Само за секс ли си мислиш?

МЪЖКИ РЕЧНИК:
Гладен съм=Гладен съм;

Спи ми се=Спи ми се;

Уморен съм=Уморен съм;

Искаш ли да ходим на кино=После ще правим секс;

Хубава рокля=Хубави цици;

Да потанцуваме ли=А после да правим секс;

Да… Харесвам новата ти прическа=Преди ми харесваше повече;

И като обобщение на темата: Взаимоотношенията между жените и мъжете се разклащат, когато те не си дават сметка, че са биологично различни и всеки очаква от другия да оправдае очакванията му. Когато осъзнаем корените на тези разлики, не само ще ни бъде по-лесно да живеем с тях, но ще можем и да ги контролираме, оценим, та дори да заложим на тях.

Мъжете искат власт, постигнати цели и секс.

Жените искат хубави взаимоотношения, стабилност и любов.

Според вас: Дали е така просто?