Как да се научим да виждаме енергията

Изграждане на сила на възприятията.

В първата част обясних някои от вярванията си, свързани с начина, по който работи света, разбирането ми за физическото възприемане на действителността, както и асоциацията на това възприятие с нашето съзнание и съсредоточаването на тази теория върху това как хората могат да се различават в екстрасензорните възприятия на основата на силата на чакрите. Сега искам да се разпростра върху способността да се възприема енергията в малко по-пракитическо приложение на тази теория, като опит да развием умението си да възприемаме нашия свят такъв, какъвто наистина е, построен на енергията и способността да развием шестото си чувство чрез разбирането за това.

Как развих способността

си да виждам енергията

Подобно на всеки мускул, умение или сила, човек трябва да се упражнява редовно. Когато открих за пръв път, че моята естествена способност да приемам енергия не е нещо, което всички хора могат, ми костваше усилие да виждам светлината около предмети и хора, както и значително по-големи усилия и години на практика, преди да мога да „задам цветове“ на това, което виждам. Преди сериозната практика, която вложих в тази своя способност, моето възприятие на енергията беше ограничено до мъглява „светлина“ около обектите и само след като се опитам да се съсредоточа върху това. Начинът, който беше най-ефективен, беше скуката по време на гимназията, където имах 8 часа на ден, всеки ден, в които всичко, което трябваше да правя, беше да слушам. Така че докато бях на училище, аз можех да гледам учителите или енергията на останалите ученици и да се опитвам да се фокусирам върху нея. В течение на първия месец стана много лесно да видя енергията (когато се опитвах) и в следващите няколко месеца, нямах нужда от дълго време да се опитвам, за да видя „обратната сянка“, излъчвана от хора и предмети.

Как да започнете да практикувате

възприемане на енергията

Е, това е, което правех аз, но как да започнете да виждате енергията, така че да имате база за практика? За съжаление, мога само да предполагам и да кажа кои са най-лесните неща, чиято енергия можете да видите, както беше това за мен. Вярвам, че колкото е по-възрастни са хората, толкова по-голямо е физическото усещане и толокова по-трудно те биха могли да видят или почувстват енергията.

Въпреки това, добра отправна точка е да намерите нещо с много еднообразен фон – чисто бяла стена с някой, който стои срещу нея, или чисто синьо небе с много дървета на линията на хоризонта. Това е много подобно на гледане на книга с „вълшебно око“ – не гледам страницата, или човек/предмет, гледам през нея. Не гледайте фона отзад, опитайте се да гледате празното пространство между клоните или между главата на човека и раменете му. Ако разфокусирате очите си, вашето „трето око“ ще започне да се фокусира, а вие ще забележите мъгла около мястото, в което не сте фокусирани.

Веднъж като сте го видели и сте открили чувството, започнете да гледате движещи се обекти и несъмнено ще забележите трептяща енергия, течаща зад хората, докато те ходят срещу фона. Със значителна практика вие ще бъдете изумени да видите не само енергийната пътека, но как понякога, енергията всъщност се мести пред обекта или човека, сакаш, за да дръпне физическото тяло след себе си.

Още един начин да практикувате

Сега, в първа част на това обяснение, бях споменал, че аз не съм съвсем сигурен, че всеки човек ще може да се научи да вижда енергията, но, тъй като това е реалността, в която съществуваме и всичко се случва чрез енергията, аз вярвам, че всички ние можем да я възприемаме по един или друг начин.

Друг пример, който бих искал да предложа, ми беше обяснен наскоро от интересна личност, която винаги е била способна да чувства енергията. Определено не мога на навляза в детайли за какво точно става въпрос, но примерът, който тя ми даде, е че чувстваш топлината на собствената си енергийна реакция, когато обърнеш дланите си една срещу срещу друга.

Първо бях скептичен и разглеждах възможността аз просто да усещам пренос на топлина от тялото си върху ръцете си, които бяха близо една до друга, но с разликата между мен и способността да видя цвета на енергията и реактивното състояние, и нея, която беше способна да я чувства, ние можехме да докажем един на друг, че не сме луди. В краткия експеримент тя беше способна да каже къде реакцията между нас е била най-силна и дори как енергията на други хора реагира при различни разстояния, а нейните отчети съответстваха на това, което аз можех да видя.

След това тя продължи да обяснява как енергията на различните хора реагира на различни разстояния, в зависимост от техните лични енергийни нива и как, с течение на времето и с практиката, тя можеше действително да чувства енергията на хората, в смисъл на емоция, като използва способността си да бъде съпричастна.

Какво ще стане, когато се

научите да чувствате енеригята

Чрез усърдна практика и знаейки откъде да започнете да развивате екстразензорните си възприятия, струва ми се, че реалният свят или астралната реалност, в която съществува причинно-следствената връзка, ще станат по-лесно разбираеми.

Тези способности, които вярвам, че са достижими с практика и упорита работа, дават възможност за различно разбиране на реалността и съществуването ни на тази земя, както и за по-нататъшно задълбочено общуване с хора, с които се свързваме. След години на работа върху способността ми да възприемам енергията, се научих да познавам кога човек е луд или изтощен на базата на това как протичат енергийните потоци.

В този свят, където съществуват толкова много неща, които не познаваме, е трудно да се каже със сигурност, че съм прав, но данните показват, че моделите на движение, които съм забелязал в очевидно ядосани или щастливи хора са точни възприятия.

Може би с времето и с работата, можете да използвате това основно разбиране, за да разширите собствените си способности, и да намерите начин да възприемате енергията и реалността по своя собствен начин.

Автор: Nick Harding, learning-mind.com

Източник: http://streetwatch.bg