10 думи, които източват нашата положителна енергия

Имали ли сте дни,в  които се чувствате невероятно демотивирани? 

Случвало ли ви се е да влизате от една лоша ситуация в друга без видима причина?

Понякога Вселената “отнема” положителната ни енергия и способността ни за решаване на проблеми, защото самите ние не сме настроени правилно към света около нас. 

Всеки един човек изразява своите емоции чрез силата на словото, затова е важно да осъзнаем влиянието на думите, които изричаме.

Днес искаме да ви запознаем с 10-те думи, които източват положителната ви енергия на мига. Имайте предвид, че някои от тях можете да замените със синоними, а други – просто премахнете от речника си. 

1-та дума: Не. Това е главният враг на щастието. Научете се да изразявате  своите мисли така,  че да не използвате тази дума твърде често. В идеалния случай, разбира се, никога няма да ви се наложи да я казвате, но това е абсолютно невъзможно. Опитайте се да  сведете до минимум използването на думата “не”. Това е най-важното отрицание, което най-силно унищожава вашето положително биополе.

2-та дума: Мразя. Омразата е най-страшното зло, което може да се роди във вътрешния свят на човека. За него няма оправдания. Не бива да се произнася при никакви обстоятелства, дори и на шега. Можете и с други думи за изразявате възмущението си.

3-та дума: Проклятие. Не говорете и не желайте на някой зло, като  използвате тази дума. Имате  реален шанс да направи живота на някого истински ад, но не се радвайте на това, ако търсите начин да накажете своя враг, защото  след като свърши своята работа с обекта, злото ще се върне при вас.

4-та дума: Проблеми. На пръв поглед изглежда, че думата е безобидна, но когато  наистина трябва да се справяте  с някакви проблеми, опитайте се да не  произнасяте тази  дума, защото тя притежава  много негативна енергия. От всичките  думи в списъка, тя може да се нарече най-безопасната. Просто се опитайте да не  назовавате проблем това, което наистина е .

5-та дума: Бедност. “Бедността” лишава от енергия не само вас, но и мястото, където сте. Ако не искате да загубите късмета си, заменете думата със синоним.

6-та дума: Смърт. Ако искате вашето здраве нищо да не го застрашава,  не казвайте на глас тази дума. Тя не само ви лишава от енергия, тя изсмуква и вашата жизнена сила. Казвайки тази дума вие карате света да избледнява, да губи цветовете си и да  става студен и мрачен.

7-та дума: Ад. Не само вярващите знаят, че тази дума привлича тъмните сили. Медиумите и ясновидците казват, че “дяволът” и всичките му производни думи са  магнит за негативизъм. Ако не искате някое от вашите дела да  завърши с неуспех, а приятелите да се превърнат във врагове, не произнасяйте тази дума никога.

8-та дума:  Никога. Никога не казвайте “никога” – тази поговорка има огромен смисъл. Дори и в приятния контекст  тази дума опустошава жизнената ви енергия. Можете да унищожите позитивното вътре в себе си, когато казвате “никога”. Тя е като червена светлина, която внезапно светва, когато превозното средство се движи бързо – не можете да спрете колата – и настъпва катастрофа на натовареното кръстовище.

9-та дума: Лош късмет.   Когато казвате това на някой друг, а не себе си, не бива много да се притеснявате, но ако така се изразявате за себе си, не бива да очаквате нищо добро. Всяка депресия може да ви накара да  си кажете това, но трябва да внимавате.

10-та дума: Уморен, умора. Вие наистина може да се уморите, но няма нужда да говорите за това. Защото когато вие си казвате, че сте уморени, по този начин насочвате вниманието си към умората, така че дори и да сте наистина поуморени, не забравяйки, че все още имате резервни сили.

Източник: https://www.edna.bg