Как да си останеш необвързан завинаги?

Когато копнееш за любов, чакането тя да се появи може да ти се струва цяла вечност. И в един момент нещата започват да ти изглеждат изцяло извън твой контрол. Опитваш се да срещнеш някого на живо, но не ти се получава, затова си правиш онлайн профил и си изключително развълнуван от тази нова възможност. Толкова много потенциални партньори, а толкова малко време! Само че скоро установяваш, че въпросните потенциални партньори не отговарят на съобщенията ти или дори и да го правят, по някое време просто изчезват. А когато в крайна сметка успееш да си уговориш среща с някого, започваш да се надяваш, дори може да се развълнуваш изключително, само за да установиш след първите 5 минути, че няма да се получи. И не след дълго започваш да се чувстваш сякаш те е прегазил камион. Появява се едно наистина плашещо усещане: “Ами ако НИКОГА не срещна някого?”. Защо е толкова трудно?

И колкото и да си повтаряш, че всичко ще е наред, има някои неща, които е добре да спреш да правиш, за да може в действителност да си намериш твоя човек. Защото на нас не ни е нужна кристална топка, за да ти кажем, че ако продължаваш да правиш, което и да е от следните 3 неща, то тогава най-вероятно НЯМА да намериш партньор, с който да изградиш щастлива връзка:

1. Забравяш миналото
Начинът, по който изглеждат връзките ти, и хората, които си избираш за партньори, не са случайност. Ако досегашните ти връзки са включвали страдание, без значение дали става въпрос за отхвърляне, постоянен конфликт или липса на доверие, за това си има причина. И тази причина се корени в подсъзнателните представи, които си изграждаш още преди да си достатъчно голям, за да ходиш по срещи.
Като дете ти си създаваш определен сценарий за това какво е любовта и как точно ще се появи в живота ти. Ако си израснал в дом, в който е царяла критиката, най-вероятно ще изпитваш критика във връзките си като възрастен. А ако си израснал с усещането, че брат ти/сестра ти са по-добри от теб, най-вероятно във връзките си ще се примиряваш с поведение от страна на партньора, което далеч не е любящо. Докато не осъзнаеш коренната причина за моделите си в сферата на връзките, ти просто ще продължаваш да повтаряш същите модели, които ти носят болка. Но не е нужно да позволяваш на сценария за любовта, който си си изградил като малък, да продължава да определя взаимоотношенията ти – можеш да избереш да бъдеш осъзнат за тези стари модели и да ги замениш с по-здравословни схващания и модели на свързване с хората.

2. Даваш шанс на всички
Най-вероятно си чувал съвета, че трябва да си отворен и да излизаш на среща едва ли не с всеки желаещ, защото никога не се знае в каква опаковка ще се появи идеалният за теб партньор. Ние обаче смятаме, че това си е чиста загуба на време и ще те тласне към неподходящи партньори. Ако искаш да си привлечеш истинска любов, а не само човек, с който да ходиш по срещи, е необходимо да си изясниш качествата, които искаш (или не искаш) в един партньор.
Любовта не побеждава всичко! Да се захванеш с някого, който има неприемливи за теб черти, само ще ти донесе разочарование на по-късен етап. Ето защо смятаме, че е необходимо да си много конкретен за това какъв да бъде бъдещият ти партньор – физически характеристики, предпочитания за начина на живот и как ще се отнася към теб във връзката.

3. Смяташ, че нещо не ти е наред
За да може истинската любов да дойде в живота ти, е необходимо да създадеш правилните умствени, емоционални и физически условия за нея. Това означава не просто да си оставиш свободно време за любовта, а да вярваш, че наистина я заслужаваш. Ако има дори една частица от теб, която смята, че си с прекалено труден характер, прекалено си странен, прекалено дебел, прекалено инатлив, прекалено фиксиран в стремежа си да намериш любов, то тогава не си създал най-важното условие за привличането на партньор – да обичаш себе си.
Много хора успяват да променят любовния си живот коренно в момента, в който осъзнаят, че всъщност тайно са мразели част от себе си. И когато се научат как да приемат всяка частица от себе си, скоро идва и правилната връзка.

Източник: http://zdravaistoria.com
Превод: Емилия Цанева