Лимоновата кора може да премахне болките в ставите

Всички знаем, че лимоните наистина са еликсир за здравето. Всъщност, вероятно знаете, че е чудесно да пиете сок от лимон сутрин преди закуска.

Всички знаем, че лимоните наистина са еликсир за здравето. Всъщност, вероятно знаете, че е чудесно да пиете сок от лимон сутрин преди закуска. Яденето на лимони всеки ден наистина ни дава здраве! Това е най-култивираният плод в света. Той е пълен с минерали и витамини, като C, A, B1, B6, магнезий, биофлавоноиди, фолиева киселина, пектин, фосфор, калий, калций.

Всички те заедно ви дават защита от много болести, като например диабет. Редовното хапване или пиене на лимони и сокове също ще имат добър ефект върху стомаха, черния дроб, червата и имунитета. Бременните жени могат да се отърват от сутрешното гадене, ако консумират лимонов сок, разреден с вода. Тази лимонада наистина облекчава гаденето. Лимоновата кора е антисептична, а листата на лимона са били използвани за облекчаване на симптомите на треска от векове.

Но знаете ли, че лимонът помага при болки в ставите? Лимоновата кора е пълна с богати етерични масла, които успокояват кръвоносните съдове и имат противовъзпалителни свойства. Затова тя е чудесно средство да се отървете от този вид болка.

Предлагаме ви 2 от най-добрите начини за използване на лимонова кора срещу болки в ставите.

1. Трябва да смелите или настържете кора от няколко лимона, но имайте предвид, че е нужна само от жълта кора! Поставете малко от кората върху марля, прикрепете към болезненото място и завържете превръзка. Оставете превръзката за 2-3 часа. Ако имате нежна и чувствителна кожа, можете предварително да намажете кожата с малко зехтин или друго растително масло.

2. Вземете 2 лимона и ги обелете, след което поставете корите в стъклен буркан. Налейте малко зехтин, да покрива корите и малко отгоре и плътно затворете капака. Тази смес трябва да кисне на топло в продължение на 2 седмици. След това прецедете и ще имате готов маслен извлек от лимонови кори. Как да го използвате?

Вземете марля, натопете я в маслото и направете с нея превръзка на болезнената става за през нощта. Измийте с топла вода сутринта. Маслото също можете да използвате за втриване и масажиране при проблеми с костно-мускулната система.

Използвайте лимона и кората му за поддържане на добро здраве при леки и хронични състояния. Ако имате обаче сериозни здравословни проблеми или силна болка, препоръчваме ви да потърсите съвет от лекар.

Източник: https://gotvach.bg