Начина по който четете книгата си говори много за вас

Тип 1 – Пристрастени

Независимо от работата, която го е затрупала, този тип читател намира време да довърши книгата, която е започнал. Той чете бързо и в големи количества.

Ненаситното четене за съжаление, е и знак за прахосничество. Този тип хора са влюбени в книгите по един нездравословен начин. Те са способни да пръснат и последните стотинки, за да задоволят страстта си. Не можете да разчитате постоянно на тях, защото книгата ще бъде винаги преди вас в техния малък свят.

Тип 2 – Откриватели

Те четат бързо, тъй като не обичат да губят минути, но в същото време се концентрират максимално върху книгата и може да се каже, че на финала я познават в детайли.

Попаднали сте на идеалния тип. Тези хора са дяволски добри не само в четенето, но и във всичко, което правят. Неслучайно преуспяват в своите професии.

Тип 3 – Податливи

Те не се интересуват от книгите най-общо, а само от книгите на новите автори. За тях е изключително демоде и едва ли не проява на лош вкус, да се чете класик. А дали новият автор си заслужава, не ги интересува чак толкова.

Лошото на този тип хора е, че лесно се влияят и са подвластни на модата и чуждото мнение. Те се страхуват и не желаят да изградят собствено, още по-малко да го отстояват. Добрата новина е, че с времето се научават.

Тип 4 – Емоционални

Те са влюбени в книгите. Не пристрастени, а истински ценящи четенето. Независимо дали обичат художествена литература, биографии или научни четива, те подхождат към тях с уважение и желание да се обогатят от написаното.

Този тип читатели са уважавани и често – постигнали определени позиции в своите професии. Опасността идва от книгите, които лесно могат да ги тикнат към пристрастяване.

Тип 5 – Сноби

Този тип читатели имат библиотека, която буди завист. Проблемът е, че не са прочели и 10% от книгите в нея.

Тя е просто за парадиране, а и защото онези красиви книжки, които „не си спомням кой ги беше писал“, имат прекрасни зелени корици, идеално хармониращи със завесите.

Вярвате ли наистина, че на тези хора може да се разчита за работа или в напрегната ситуация?

Тип 6 – Лежерни

Този тип читатели не бързат заникъде. Способни са да четат с месеци една книга, анализирайки всеки един детайл. Понякога повтарят пасажи или изречения, които са ги впечатлили.

Може да сте сигурни, че те ще свършат работата, за която сте ги помолили изключително прецизно и точно. Въпросът е кога.

Тип 7 – Негативисти

Те не просто четат и анализират прочетеното, а много държат след това да споделят с целия свят своето мнение относно автора и творбата му. В повечето случаи мнението им е негативно и пълно с критики. Но се случва и да харесат книга. Тогава изпадат в истинска еуфория, отново споделена в обилни количества в социалните мрежи. Проблемът им е, че и в живота са такива: търсят предимно негативното и много рядко отварят очи за положителното. Често имат голямо обкръжение по простата причина, че всички харесват острия им език и тайничко злорадстват, когато някой бива публично охулен. Но дали това са истински приятели?

инфо: po-krasivi.net