Зад всеки успял мъж стои по една силна жена

Зад всеки успял мъж стои по една силна жена | Диана image 2

Откакто свят светува мъжете винаги са имали определено предимство в живота.

Като вземем предвид и факта, че жените не са имали право на глас до преди няколко десетилетия (през 1938 година, посредством въвеждането на нов Закон за избори за Народното събрание, за пръв път в българската история се дава право на жените да гласуват), слабият пол определено е бил доста пренебрегван. Но това е само привидно.

Всъщност жените винаги са били по-силни в много отношения. И в последните години все повече дами се доказват, като развностойни бизнес предприемачи и партньори. Една история, част от книгата “Пилешка супа за влюбени души“, изразява женската сила в кратка история, която грабна вниманието ми. Реших да я споделя с Вас, за да коментираме заедно изводите от нея.

Зад всеки успял мъж стои по една силна жена – кратка история в подкрепа на твърдението „Томас Уилър, главен изпълнителен директор на застрахователна компания в Масачузетс, и съпругата му пътували с колата си по междущатска магистрала, когато той забелязал, че бензинът им свършва. Уилър завил в следващата отбивка и скоро открил западнала бензиностанция с една единствена колонка. Той казал на самотния служител да напълни резервоара и да смени маслото и тръгнал да се поразтъпче около бензиностанцията. Като се връщал към колата, забелязал, че съпругата му и бензинджията водели оживен разговор. И двамата мълчали, докато Уилър плащал сметката. Но като влизал в колата, той видял как бензинджията махнал с ръка и казал:

– Приятно ми беше да си поговорим. Докато се отдалечавали от бензиностанцията, Уилър попитал жена си дали този човек и е познат. Тя охотно признала. Учели в една гимназия и ходили сериозно в продължение на година.

– Имала си късмет, че съм се появил аз – изперчил се Уилър. Ако се беше омъжила за него, щеше да бъдеш жена на бензинджия вместо съпруга на главен изпълнителен директор.

– Скъпи мой, – отвърнала жена му, – ако се бях омъжила за него, той щеше да бъде главен изпълнителен директор, а ти бензинджия.

” Из „Най-хубавото накратко“, част от книгата “Пилешка супа за влюбени души”

Смятате ли, че жените имат силата да тласнат мъжа до себе си към успех? Дали нежната половина от човечеството всъщност е по-силната?