Обичам те, но нямам нужда от теб

Възползвайте се от времето, в което сте сами да се опознаете и разберете какво наистина ви харесва

Обичам те, но нямам нужда от теб, за да бъда щастлива или за да живея. Познавам хора, които смятат, че това са синоними. Но днес знам, че мога да бъда добре и без теб.

Филмите, културата и обществото са втълпили в нас идеята за романтична любов, която те унищожава, когато любовта е нещо, което трябва да те прави щастлив.

Това е накарало много хора да станат емоционално зависими, проблем, който става все по-често срещан.

Не се нуждая от теб, за да живея

Съществува идеята, че страданието е неразделна част от любовта, но това е лъжа. Този мит е разпространяван отново, а това е толкова грешно!.

Страхът от това, че сте сами и се чувствате провалени в любовния си живот, може да ви накара да кажете „да“ на първия човек, който се появява на пътя ви.

Това се случва с емоционалната зависимост.

Тя ви кара да излизате от една връзка в друга, защото чувството, че никой не ви обича, ви изпълва с тревога. Това безпокойство изчезва, когато сте част от една връзка.

Но след всичко това вече е ясно: любовта, която изпитвате, не е реална.

Как можете да решите това? Избягвайте да попадате в следните капани.

Идеализирате партньора си

Чудили ли сте се защо всичко е толкова страхотно в началото на взаимоотношенията, но след това нещата тръгват надолу?

Отговорът е в идеализацията на принца или принцесата, когато не обръщате внимание на нещата, които наистина ви притесняват, защото мислите, че можете да свикнете с тях. Или се надявате, че другият ще се промени.

Това обаче означава, че създавате любов, която не е реална, тъй като гледате през розови очила и виждате само това, което искате да видите.

Може би произлиза от емоционална слабост, която ви кара да виждате само това, от което се нуждаете, и да пренебрегвате останалото.

Ниско самочувствие

Необходимостта да имате връзка може да създаде ниско самочувствие, което ще има последствия във всички области на живота ви.

Тази необходимост става ваша основна цел. Цел, която не бъде изпълнена, ще разруши целия свят.

Вашият свят се върти около перфектната връзка. Ако тя не се появи, провалът ви поглъща и вашето самочувствие се срива.

Да се влюбиш, за хората с ниско самочувствие се превръща в абсолютно поглъщащ процес, в който трябва да се отдадете изцяло и рискувате да бъдете наранени сериозно.

Такива хора не са в състояние да определят границите и така страдат в любовния си живот.

Да имаш връзка не е всичко. Затова нямам нужда от теб.

Възможно е да разберете в даден момент, че това да имате връзка не е всичко, а вярване, което е толкова вкоренено във вас, че е много лесно да направите грешките, за които току-що говорихме.

Можете да живеете чудесно без когото и да е до вас. Всъщност всеки, който никога не е имал възможността да бъде сам, трябва да се възползва от ситуацията, ако в един момент няма връзка.

В края на краищата, когато сте сами, вие опознавате себе си и можете да мислите за връзката, която току-що е приключила.

Това е начина, по който съзрявате и разбирате какво ви харесва и какво не в отношенията, така че следващата ще бъде по-добра.

Това е много положително нещо, което трябва да направите, но необходимостта да имате връзка често замъглява вашето виждане. Това ви пречи да оцените времето, когато не трябва да мислите за никого, освен за себе си.

Това е единственият момент, когато ще научите, че можете да обичате някого, без да имате нужда от друг.

Давали ли сте си някога време, за да бъдете сами?

Страхувате ли се да бъдете сами?

Ако вашият живот зависи от това да имате някой до вас, никога няма да бъдете напълно щастливи.

Това ще ви разстройва, а това е най-лошата грешка, която можете да направите. Единственият човек, който винаги е с вас, сте самите вие.

Спрете да пренебрегвате себе си и започнете да се обичате сами.

Източник: https://zdraveikrasota.bg