Към човека, с когото никога няма да бъда

Ако има едно нещо, което бих върнала назад, това щяха да са думите, които пиша за теб. Ако има едно нещо, което мога да кажа, то ще е свързано с теб. Ако има едно нещо, за което да съжалявам, то това ще е, че позволих на друга да те има, когато имах шанс да те направя мой.

Изпитвам болка да пиша за чувствата си, вместо да ти ги призная. Като писателка трябва да знам как да изразя себе си пред теб, но не знам защо съм безмълвна всеки път, в който говорим. Познаваш ме като човек, който говори непрекъснато, но трябва да знаеш, че го правя, за да не ти призная, че те харесвам.

Да, харесвам те. Харесвам те от момента, в който започнахме да разговаряме. Харесвам те от момента, в който открих кой си. Искаше ми се да мога да ти кажа колко много те ценя, дори когато се виждаш като безполезен. Ти си повече, отколкото си мислиш. Ти си повече, отколкото показваш. Познавам те от по-малко от пет години, но имам чувството, че съм те познавала цял живот. Чувствата ми са едностранни, знам, но се уморих да крия всичко, което трябва да споделя.

Знам, че няма шанс да бъдем заедно. Можем да бъдем просто приятели. Бих могла да ти давам съвети. Бих могла да те утешавам. Но никога не бих могла да те обичам по начина, по който заслужаваш. Никога не бих могла да те направя щастлив, както тя те прави.

За тази Нова година, бих си пожелая най-накрая да се освободя от теб.

Уморих се. Уморих се да те обичам. Уморих се да пиша думи, които говорят само за теб. Уморих се да ти давам думите си, сърцето си. И ако някога прочетеш това, надявам се да осъзнаеш кой си. Надявам се да осъзнаеш, че пиша за теб доста често. Надявам се да осъзнаеш, че момичето, което обича да нарушава правилата, те е включило в стиховете си. Но когато това се случи, ще бъде прекалено късно. Сърцето ти вече принадлежи на друга. И аз ще бъда готова да спра да пиша за теб.

Но колкото повече пиша това писмо, толкова повече осъзнавам някои неща. Осъзнах, че се научих да се справям с болката да обичам някого, който не може да отвърне на чувствата ми и че те могат да останат за много дълго време, може би докато спра да пиша. А това означава да останат завинаги.

Да, харесвам те. Би трябвало да го знаеш.

Източник: https://dama.bg