Овен: зодията на храбрата душа

Овенът е първият знак от зодиакалния кръг. Този знак идва от Крий, овен със златно руно от гръцката митология. 

Мнозина смятат погрешно, че Овенът се отнася към въздушните зодии, но е съвсем другоо: огънят е стихията на Овена, а Марс, планетата на страстта, е негов покровител.

Тази зодия е първа в зодиакалния кръг и мнозина смятат, че това прави нейните представители млади и наивни. Всъщност този знак олицетворява създаването и началото на нещо ново, енергията, захранваща смелостта.

Овните винаги обичат да бъдат първи. Те са лидери и инициатори в живота. Когато всички наоколо са объркани и не знаят как да постъпят, Овните първи се захващат да действат.

Представителите на тази зодия са и много импулсивни, а тяхното безстрашие може понякога да замъгли разума им.

По своята природа Овните обичат съперничеството, което ги прави най-добрите играчи във вашия отбор.

Представителите на тази огнена зодия са винаги в движение, създават нещо ново и довеждат до край започнатото. Понякога са груби.

Но щом ги опознаете по-отблизо, ще разберете колко верен приятел може да бъде Овенът. Представителите на тази зодия може да се притекат първи, ако някой ви създава проблеми, защото те могат да бъдат безпощадни.

Овните трябва да се научат да намират баланс между действието и бездействието. На мнозина представители на зодия им се струва, че си прахосват времето напразно, ако постоянно не се занимават с нещо. Но е важно да се научат да си почиват и да дават почивка на тялото си.

Освен това, Овенът трябва да се научи на търпение, защото всякакви спънки започват да ги нервират.

Марс, тяхната планета-покровител, може да способства както за агресията им, така и за неудържима страст. Овните обичат това, което правят. Те се занимават със своите неща и не позволяват на никой да ги спре.

Те имат добри организационни навици и винаги завършват започнатото.

Ако се срещате с Овен, се постарайте да балансирате между мъжката и женската му енергия, които могат да се проявят в мекота на гласа или специална настойчивост. Важното е да умеете да почувтствате момента и да знаете кога трябва да превключите на едната или другата енергия.

Хората от зодия Овен винаги ще бъдат честни с вас и няма да крият своите чувства. Овенът е надежден и трудолюбив приятел, който е необходим на всеки от нас.

Източник: https://www.webmiastoto.com