Одобрявам себе си – уникална техника от Луиз Хей

В своята книга “Излекувай живота си” Луиз Хей дава един много прост и лесен метод, който може да преобърне вашето отношението към самата себе си и към живота като цяло. Прочетете и приемете най-накрая нещо много просто – вие сте прекрасни.

Упражнение “Одобрявам себе си”

Препоръчвам това упражнение на стотици хора и получавам феноменални резултати.

През следващия месец постоянно си повтаряйте: “Одобрявам себе си.” Казвайте си го 300-400 пъти на ден. Колкото повече, толкова по-добре. Нека тази фраза през цялото време бъде с вас, да стане ваша молитва. Тя ще изнесе на повърхността на вашето съзнание всичко, което му се противопоставя. Когато ви минават през ума негативни мисли като: “Как мога да се харесвам, когато съм толкова дебел?” или “Глупаво е да мисля, че това ще ми помогне”, приемете, че е дошло време да поемете контрола. Приемете мисълта за това, което сте. Внимателно и настойчиво си повтаряйте: “Аз одобрявам себе си.”

Някои от вас ще си помислят, че това упражнение е глупаво, тъпо и безсмислено. Нека тези мисли спокойно минават през ума ви, те нямат власт над вас, разбира се, при условие, че вие сами не ги изберете. Тези мисли са вашата съпротива срещу промяната. Независимо от това, трябва да продължите. Не обръщайте внимание какво говорят другите. Ако сте в състояние да кажете тази фраза за себе си, когато някой прави нещо, което не одобрявате, вие вътрешно ще знаете, че сте в процес на духовно развитие.
Нашите мисли нямат власт над нас, докато ние не им се подчиним. Самите мисли не са от значение. Ние сами решаваме значението и избираме стойността, която искаме да им дадем. Нашето самоприемане се явява освобождаване от мнението на другите.

Ако аз непрекъснато ви повтарям, че сте “лилаво прасенце” или ще ми се смеете или ще се кажете, че съм луда. Но в никакъв случай няма да ми повярвате.

Голяма част от това, което казваме на себе си е също толкова неправдоподобно. Ако вярвате в това, че вашата сила е в пряка зависимост от фигурата ви – това означава да вярвате в абсурдни неща. Често това, което считаме за наш недостатък, е израз на нашата индивидуалност. Това е нашата уникалност. Повторения в природата няма, както няма две еднакви снежинки или дъждовни капки. Нашите пръстови отпечатъци са толкова различни, колкото сме и ние. Така е замислено в природата. Ако сте готови да го приемете, то тогава няма постоянно се сравнявате с останалите.

Опитвайки се да бъдете като другите – означава да изпепелите душата си.

Ние сме дошли на тази планета, за да изразим себе си. Аз лично дори не знаех коя съм дотогава, докато не започнах своето духовно търсене в живота.
Така че нека да прогоним мислите, които ни правят нещастни, нека да правим неща, които ни харесват, да бъдем с хора, с които се чувстваме добре.

Източник: https://dama.bg