Петър Дънов: С вода можете да се излекувате от всички болести

Много от нас страдат от липса на вода в организма си. Влагата, водата е причина за топлината на тялото. Липсата на вода охлажда тялото. Много вода го загрява.

Човек трябва да живее правилно, да използва разумно енергиите, които идват от слънцето, за да създаде здравословна, приятна атмосфера около човека. Ако живее добре, човек привлича към себе си потоците, които идват от слънцето и образува оазис, извор на живот и сила.

Ако искате някакви лекарства, било като лечебни или очистителни средства, ще ви препоръчам следното: пийте 2-3 литра чиста топла вода на ден. Ако сте пеша, носете си вода. Носенето на вода има благоприятен ефект върху тялото. Освен това поемайте дълбоко въздух, за да разширите дробовете си. Горещата вода, поета на глътки, прочиства нервната система от отлаганията, задръстващи мислите и чувствата на човека. Освобождава го от напрежението, което му произвежда нервната система.

Пречистване на водата

Най-мощното лекарство в света е топлата вода. И ако знаем къде са най-хубавите извори, трябва да го докараме оттам, дори и да са на 5-10 км. Съвременните хора не знаят каква сила се съдържа във водата.

Съвременният човек не знае как да пие вода и в какви количества . Всеки организъм се нуждае от определено количество вода, което да се съдържа в самите клетки, за да поддържа своята влажност. Ако загуби влагата си, организмът е изложен на изсушаване. Такива хора обикновено са нервни, сухи, раздразнителни. Без вътрешна влага и външна вода човек не може да очисти тялото си от външни и вътрешни наслоявания. Ако тези утайки останат в тялото, те ще станат причина за нежелани заболявания. Ако искате да не боледувате, пазете в ума си мисълта за благотворното действие на водата върху организма. Пийте вода съзнателно и не мислете за болести. Дръжте в ума си мисълта за вашето здраве, за красивото и великото в живота и не се страхувайте от нищо.

Природата е създала милиарди прозорци в човешкия организъм – порите, през които да прониква жизнената енергия, която непрекъснато го обновява. Тези прозорци винаги трябва да са чисти и отворени, за да има правилен обмен между външния и вътрешния въздух. Ако прозорците се замърсят, задръстят ли се с различни утайки, организмът вече е изложен на болести.

Порите на тялото се отварят от водата , което предизвиква изпотяване. Във водата се крие магическа сила – тя почиства тялото, разтваря утайките, добър проводник е на магнетизъм. При известни заболявания препоръчват разтриване на тялото до изпотяване. Потта се причинява от разумна сила, която иска да ви покаже, че всички пори на тялото трябва да бъдат отворени.

Първото лечение, което изисква изпотяване, измиване на тялото. Изпотяването се прави най-добре чрез пиене на гореща, вряла вода, най-много от 1 до 10 чаши. Пиейки гореща вода, тя излиза през порите, отваря ги и по този начин възстановява здравословното състояние. Порите са канали, отвори на душата. Душата диша през порите. Чрез белите дробове се осъществява специфично дишане, а през порите на кожата – общо дишане. И когато специфичното и общото дишане вървят паралелно, човек е здрав.

Водата е много интелигентна и разумна , тя освежава и освежава. Бъдещите физиолози ще обяснят едно от великите свойства на водата, с което хората ще могат да се лекуват.

Много неврастеници страдат от липса на вода в тялото, от много малко влага; други страдат от застояла вода, която не циркулира в тялото, защото е задръстена.

Ще вземете чашата с вода, ще я погледнете, ще я поднесете към устните си и ще отпиете само една глътка с уста. Докато го пиете, ще мислите само за нея. Само така водата пречиства организма. Само по този начин тя внася Божественото добро в човека. Ще приемате водата вътрешно за пречистване.

Съвременните хора правят външни водни бани, но резултатите от тях са слаби. Ако човек не се къпе редовно на закрито с чиста вода 3 пъти на ден – сутрин, обед и вечер – той не може да разчита на никаква хигиена. Както възприемате водата, така ще възприемате светлината и въздуха. Това означава да си здрав, улегнал, доволен.

Поради неестествен живот човек е натрупал в тялото си млечна и пикочна киселина, които влияят пагубно на сърцето и кръвообращението. След това ще се върти в леглото с часове, без да може да заспи. Как ще спи в тази поза? За да заспи, той трябва да подобри кръвообращението си. За целта най-малко два пъти седмично той трябва да предизвиква изпотяване чрез пиене на вода; ще изпие няколко чаши гореща вода, в която може да изстиска няколко капки лимон. След като се изпоти добре, ще избърше тялото си с влажна кърпа и ще се преоблече. Пак ще се изпоти, пак ще се избърше със суха кърпа и така докато спре потта. След това го оставете да изпие още половин или една чаша гореща вода, тя помага за освобождаването на кръвта от натрупаната в нея млечна и пикочна киселина. За да бъде здрав, човек трябва да има абсолютно чиста кръв.

Няма по-добро лекарство на света от топлата вода, но трябва да знаете как да я варите; най-сигурното лекарство е топлата вода; хининът не струва нищо за вода.

Ще вземеш чиста вода от някой извор, ще я сложиш на силен огън, в съд от най-чист метал ще я свариш при изгрев слънце или когато слънцето е в зенита си. Други лекарства само прикриват болестта; най-мощното лекарство в света е топлата вода. Хората трябва да знаят, че водата е първият елемент на живота и винаги да пият чиста и прясна вода. Животът е скрит във водата. И когато изчезне от тялото ви, той изсъхва, както и кожата. Киселинните хора по природа имат малко вода в тялото си, а флегматичните имат застояла вода в тялото си. Водата в тялото трябва да е в текущо състояние.

Хининът спира треската, но не я лекува. Вместо да използвате хинин, пийте гореща вода три дни без да ядете и треската ще ви напусне. Така се лекува и хрема.

Водата лекува всички болести на света; вижте какво въздействие има водата върху организма на някой раздразнен, зъл човек. По какъв начин? Чрез пиене на гореща вода или чрез измиване на тялото.

Чумата се лекува с гореща вода. Болният от чума трябва да се отдели от здравия и да му се дава на всеки час по чаша гореща вода. Чрез пиенето на вода серумът в кръвта, който служи за храна на микробите, се разрежда и те постепенно спират да се размножават. По време на заболяването не трябва да се приема храна. Връзката на човека с Бог представлява сила, която се отразява върху микробите като електрическа мълния. Така нападнати от двете страни с обстрел и глад, те престават да се размножават и умират. 24 часа интензивна борба с чумните микроби са достатъчни, за да ги изтласкат от тялото. Болестите не са нищо друго освен война на човека с низшите същества.

Лекувам холера с гореща вода. Дайте на болен от холера 4-5 чаши вряща вода и на следващия ден той ще бъде здрав. Врящата вода разрежда серума, в който се хранят холерните бацили – и след 24 часа те се свиват и умират.

Грипът идва, за да вземе излишния баласт от човешките умове и сърца; дойде ли, пий топла вода, яж варени картофи и не бой се.

Ако имате главоболие, ще изпиете три чаши гореща вода на глътки. След това ще вземете очистително; след като изпразните стомаха си, ще вземете топла вана и ще си легнете. Ще поседите известно време в банята. Ако ви боли стомахът, със сигурност ще страда и главата ви, и обратното. Човек страда от главоболие понякога и от недостатъчно кръв в главата – в мозъка. Наистина не трябва да има много кръв в главата, но не по-малко от необходимото.

Когато кръвоносните съдове на човек загубят своята пластичност, своята подвижност, той се разболява от atherosclerosis . Който иска да запази здравето си, да удължи живота си, той трябва да запази подвижността на тялото си. За целта не трябва да се преяжда и да се пие гореща вода, която спомага за разтварянето на утайките, които се образуват при хранене.

Ако някой страда от болки в корема, нека опита следното: сутрин изпивайте по 10 глътки гореща вода на всеки 5 минути, като правите това няколко пъти, болката в корема ще изчезне.

Ако ли пък имате киселини, вземете рициново масло или пийте гореща вода, за да се отървете от затруднението.

Ако не сте добре, вземете топла вана. Водата има магнетичен ефект върху тялото.

Ако настинете, слагайте горещи компреси на болното място. Потопете парче памук във вряща вода и бързо го поставете върху болното място за 1-2 минути. След това отново се слага във вряща вода и от там на болното място. Като направите този компрес десет пъти, болката ще изчезне.

Добре е и да се миете частично, понякога дори са предпочитани пред цели бани. За слаби и болни хора Луис Куне препоръчва седящи вани, като се измива само едната половина на тялото, а другата се оставя суха. Ако един ден се измиеш до кръста, на другия ден ще се измиеш от кръста надолу или ако си измиеш лицето сутрин, на обед ще си намокриш главата малко отзад. По този начин се предизвиква правилен метаболизъм в организма. Правилното измиване на краката ще се отрази на ръцете и обратно. Измивайки краката и ръцете си, не бързайте час по-рано да ги измиете. Бързото измиване показва неразбиране на закона.

Потопете краката си във водата и седнете в това положение. Мислено измийте краката си, докато почувствате някаква приятност, някаква реакция в ръцете си. След това бавно измийте краката си. Чрез измиване по този начин силите в тялото се разпределят правилно. Някой си е взел топла вана и след това студен душ. Тези драстични промени по тялото не са за обикновения човек, те са само за боговете. Който не е кален, трябва да се къпе в топли бани, оставяйки енергиите на топлината да действат върху тялото. Студените душове, които срещате в природата, са добри, но само при определени условия, а именно дъждовните бани през май, юни, юли, най-много половината на август. Ако не можете да правите дъждовни бани, вземете топла вода от 34-40 градуса, близка до естествената топлина на тялото. Добре е дъждовните бани да не се правят директно върху тялото, а през тънка дреха.

Ако количеството сол в човешкото тяло е повече от необходимото, е необходимо излишното количество да се изхвърли навън. Това става чрез изпотяване. Водата е носител на живота, но не и солта. Ще ядете малко сол.

Природата не търпи студени душове, студени бани. Топлите вани са за предпочитане пред студените.

Някои препоръчват студени, други топли компреси. При поставяне на студени компреси върху болното място капилярните съдове се свиват, в резултат на което се предизвикват специални реакции в организма. Ако се поставят топли компреси върху болезнената област, реакциите са благоприятни. Топлата вода води до разширяване на кръвоносните съдове, в резултат на което кръвообращението се подобрява.

Когато някой е изключително развълнуван и нервен, може да вземе студен душ. Водата освобождава човек от излишната енергия в тялото му. За гневен човек температурата на водата трябва да е над десет градуса. За да се справи с гнева си, той трябва да вземе поне шест студени душове през годината – така ще балансира силите на тялото си. Гневният човек губи част от енергията си, която трудно може да се намери. Разумният човек пести енергията си, не я харчи безразборно, ядосаният остарява по-бързо.

Когато сте настинали, затопляте вода , слагате сол в нея и я оставяте да смъркне няколко пъти от солената вода. Трябва да се подушат още няколко пъти вечерта и на следващата сутрин. След 2-3 смъркания хремата изчезва. Солената вода предотвратява размножаването на микробите, които причиняват хрема.

Ако не можете да заспите дълго време, избършете тялото си с кърпа, потопена в топла вода и си легнете.

Трябва да знаете, че дъждът в планината през юли е голяма благодат. Такава дъждовна баня е еквивалентна на сто обикновени бани. Всяка капка дъжд през юли е пълна с електричество и магнетизъм.

От май до средата на юли, всеки ден, когато вали, ще бъдете изложени на дъжда, докато не се намокрите напълно. След това ще се върнете у дома и ще избършете тялото си с чиста кърпа, преоблечете се със сухи дрехи, изпийте 1-2 чаши гореща вода.

Росата трябва да се събира в бутилки и да се запечатва с восък, за лечение трябва да се събира. Рано сутрин в напълно ясни дни, когато Луната е пълна през май и юни.

Как да излекуваме алкохолизма? Накарайте пияницата да пие по 2-3 литра вода на ден и ще се излекува. В процеса на лечението трябва да се започне с най-малкото количество вода и постепенно да се увеличава: първия ден да се пие една чаша вода, вторият ден – 2 чаши, третият ден – 3 чаши, след това 4, 5, 6 чаши, докато стигне до 15-20 чаши на ден. Ако следва тези инструкции, скоро ще се откаже от употребата на спиртни напитки. Когато пияницата обича вода, ще спре да пие вино и ракия.

Измиването е свещено действие. Ще се измиете бавно, съсредоточено – ще вземете чист леген, ще пуснете малко хладка вода, ще напръскате добре лицето си, ще попиете много леко влагата с мека кърпа. Ще напръскате силно лицето си с вода, но леко, нежно, сякаш го галите.

Лицето е нежно и отзивчиво и затова едва ще го докоснете. След като се измиете, ще се огледате и ако не сте доволни от лицето си, ще го измиете отново. Преди и след като свършите всяка работа, ще миете ръцете си, а лицето си трябва да миете поне десет пъти на ден .

Водата, с която сте измили лицето си, изсипете върху цветята, по дърветата , в никакъв случай където минават хора или на нечисти места.

Някога мечтали ли сте като дете да имате вълшебна лампа като тази от историята на Аладин и да я използвате, за да творите чудеса? Когато отидете на чист извор, трябва да измиете ръцете и краката си далеч от него, да поръсите главата си, да пиете вода, но не трябва да хвърляте камъни или други предмети в него. Това важи и за реки, езера, кладенци.

Измиването на различните части на тялото предизвиква умствени промени в мозъка. Можете не само буквално да бъдете сервирани с лечебната вода , но и мислено да я използвате, това ще доведе до същия ефект. Например, искате да направите водна баня на гръбнака си, ще си представите чешма далеч от вас, отидете там, налейте вода в стомна, върнете се, съблечете се и напоете гърба си.