Плюсовете и минусите на родените през юни

Сезонът, в който е роден човек, може да повлияе много на неговите темперамент и характер. Това е доказано в няколко проучвания, проведени през последните няколко десетилетия. Месецът, през който сте родени е много показателен и за това каква е вашата личност и как се държите с хората. Ако сте родени през юни, вие сте много дружелюбни и слънчеви хора, с уникална индивидуалност и прекрасни качества, които напълно ви различават от останалите. Но като всички останали, имате и някои негативни черти, които, за щастие, претеглени на везната с позитивните, съвсем не тежат толкова.

Запознайте се с плюсовете и минусите на родените през първата половина на месеца или Близнаците:

Плюсове:

Имат добри комуникационни умения

Това са хора, които знаят как да общуват с останалите, приказливи са и са много жизнени. Освен това са много експресивни и винаги знаят как да изразят мислите си на глас в правилния момент. Те са точно като учителите – винаги успяват да намерят подход към човека отсреща, да предадат своето послание и да дадат правилен съвет. Може да водите задълбочени разговори с тях като всеки път ще сте възхитени от техните интересни и оригинални виждания за нещата.

Енергични са

Повечето хора, родени през първата половина на юни, се опитват да останат позитивни във всяка ситуация и винаги да видят светлината в тунела. Те са изобретателни, много жизнени и остроумни! Макар да не са безсмъртни, може да бъдете сигурни, че душата им остава млада завинаги!

Добродушни и приятелски настроени

Близнаците са известни като много социални хора, които никога не са изпитвали затруднения свободно да си общуват с непознати. Те са много мили и отзивчиви и доста често хората бъркат доброто им отношение с флиртуване.

Забавни са

Тези хора са способни да ви изненадват всеки път, когато ги видите, и макар да ги познавате от години никога няма да знаете какво да очаквате от тях. Забавни са и винаги карат всички останали да се смеят с глас. Хуморът е в тяхната природа и дори да искат да кажат нещо забавно, не трябва да мислят много – то само идва в точното време.

Минуси:

Две личности в един човек

Не сте ли се замисяли защо са илюстрирани не с какво да е, а именно с близнаци? Причината е, че често са доста биполярни в настроенията и държанието си – също както деня и нощта. В един момент са позитивни и слънчеви, а в друг са в напълно противоположно състояние – мрачни и в лошо настроение.

Често са объркани

Близнаците са доста психически уязвими, а понякога дори се наблюдава лека нестабилност, особено що се отнася до вътрешния им свят. И понеже личността им е доста сложна, нерядко попадат в трудни за тях ситуации, когато не могат да вземат решение и се чувстват леко изгубени. Близнаците биват и леко крайни – за тях няма сиво: или е бяло, или е черно. По същия начин едновременно изпитват и любов, и омраза.

Лесно се отегчават

Най-големият враг на Близнаците е скуката. Те трудно задържат продължително вниманието си върху едно нещо и това води до тяхното лесно изгубване на вниманието. Обичат да бъдат постоянно в движение, да търсят и откриват нови и вълнуващи неща, които да ги вдъхновяват.

Непредвидими са

Близнаците са въздушен знак, който вечно трябва да бъде в движение. Много са талантливи, но и доста непредвидими. Също както вятърът сменя посоката си, така те сменят настроението и мнението си – бързо и непредсказуемо.

Запознайте се с плюсовете и минусите на родените през втората половина на месеца или Раците: 

Плюсове:

Те са упорити и постоянни

Родените през втората половина на месец юни са хора, които обичат да държат всичко под контрол, упорити са и са здраво стъпили на земята. Ако представител на зодия Рак има план, вие трябва непременно да го подкрепяте и да приемате идеите му. Те няма да се предадат, докато не осъществят целта си.

Емоционални са

И много романтични! Когато са във връзка, чувствата им са силни и ги правят най-щастливите хора на света, когато са със своя избраник. Винаги търсят доброто във всичко и всеки и разпръскват от своята позитивна енергия навред.

Много грижовни

Раците са много състрадателни и добри души и постоянно искат да се грижат за хората, които обичат. Те са предани и показват любовта си във всеки един момент. Много ревностно пазят и закрилят хора, за които им е най-свидно и мило.

Семейно ориентирани

Единственото, за което един Рак мечтае, е един прекрасен и уютен дом, в който да се чувства така, сякаш е в своята неприкосновена крепост. Те имат нужда да си имат своето място, където да се занимават с техните си неща. Може би точно затова обожават да си стоят вкъщи, в компанията на любимата си книга.

Минуси:

Напрягат се много лесно

Раците винаги са тревожни относно повечето неща в живота си. Причина за това навярно са 2 черти от характера им, а именно несигурността и чувствителността. Затова трябва да се научат да посрещат проблемите лице в лице, хладнокръвно и спокойно – доброто винаги побеждава. Просто поемете дълбоко дъх, Раци, прочистете съзнанието си и мислете трезво.

Гледат песимистично на нещата

В много случаи Раците разсъждават страшно песимистично дори без причина. Освен това са много чувствителни и лесно уязвими, което ги предразполага да са изключително притеснени и обезпокоени. Нещо характерно за тях също е, че много обичат да се оплакват буквално за всичко! Дори да се опитват да виждат доброто в нещата, просто не могат, защото винаги са негативно настроени.

Резервирани са

Родените през втората половина на месец на юни са известни с това, че спазват дистанция от всички, резервирани са и крият истинските си емоции и намерения. За тях важи и фактът, че им е изключително трудно да споделят как се чувстват.

Имат нужда от внимание

Типичните представители на зодия Рак винаги имат нужда от подкрепа и мотивация и винаги трябва да бъдат харесвани от останалите, за да се чувстват добре. Нуждаят от постоянното внимание и обич на хората, за които ги е грижа най-много.

Източник: https://dama.bg