По-добре е да бъдете личност, отколкото жена – ВИВИАН УЕСТУУД

Вивиан Уестууд не е просто дизайнер, не е просто добър дизайнер, тя е фактор. Като истински новатор тя е смятана и за гений, и за луд гений, и за пълна откачалка, но едно е сигурно – след себе си тази личност оставя следи. И ако не следваше своята собствена философия, създателката на стиловете пънк и ню уейв в модата никога нямаше да бъде това, което е.

Ако виждате всичко от гледната точка на жените, които по някакъв начин са се превърнали в жертви, вие не виждате гората зад дърветата. По-добре е да бъдете личност, отколкото жена.

Винаги са ме привличали интересните хора. Те трябва да бъдат хора, които са верни на себе си по някакъв начин и които винаги се опитват да направят нещо, за да бъде животът им по-интересен, по-добър или да направят нещо за някой друг. Това са личности, които се интересуват от хората.

Всичко, което е създала т.нар. себеизява, е поколение от идиоти, увлечени по всякакви боклуци.

Питали са ме какво бих забранила незабавно, ако можех. Рекламата.

Единственият възможен начин да се окаже влияние върху света, е чрез непопулярни идеи.

Най-секси са мислещите хора. Никой не се интересува от тези с празна глава, които говорят само на най-новите теми – няма най-нови теми. Това са само глупости.

Популярна култура – това е противоречие в терминологията. Ако е популярна, не е култура.

Хората никога не са изглеждали толкова грозни, колкото днес. Ние просто консумираме твърде много.

Искай невъзможното. Винаги!

Вдигни летвата над всички останали. Никой не ми е казал, че ще съм това, което съм. Аз и не чаках това. Просто винаги съм знаела, че съм родена да бъда необикновена.

Приеми обстоятелствата!

За мен животът е непрекъснато преминаване през различни етапи. Наясно съм, че всичко има начало и край. Срещаш някого и той те прецаква, не си допадате. Стискате си ръцете и продължаваш напред. Това не е твоят човек, колкото и да се тръшкаш.

Не бъди моралист!

Оу, най-страшните. Трудно ми е да общувам с моделки, журналистите са досадни, снобарите са скучни, гейовете ме дразнят, съучениците ми са вече превъртели, но моралистите са най-страшни. Моралът е неприличен като средния пръст. Всички го размахват като нещо не им е наред.

Не отлагай!

Не спирам, не почивам, не отлагам. Утре може да припадна в колата или да се удавя във ваната. Затова днес трябва да свърша някоя глупост.

Не съжалявай!

Никога не гледай назад, никога не искай да върнеш времето. Аз не обичам историята, тя и без това е написана по хиляди страници. Моето време никога не е било, то винаги е.

Не се страхувай!

Страхът няма да те спаси от гадостите, само ще придаде по-гаден вкус на обяда ти преди да се върнеш в офиса и да разбереш, че ще те уволнят.

Не пести!

Харчи толкова, колкото имаш. Пестенето е като да бъдеш мишка в ресторант. Имаш достатъчно храна около себе си, но все пак си мишка. Не е нужно да ви обяснявам.

Пътувай!

Моите пари са в къщи, в дрехи, във вечери, дори и във фалшиви приятелства. Но моето богатство е в пътуванията. Не бих могла да ви разкажа за тях. Да не би да искате да го получите наготово?

Любовта винаги трябва да е лесна!

Никога не съм правила усилия, за да получа любов. Защото ще получа трофей. Любовта трябва да е лесна и да идва сама. Другото е преследване и изнасилване, което завършва със самоубийство или в най-добрия случай с рецепта за по-силни успокоителни.

Обичай се!

Дано тази любов да не бъде несподелена. Защото тя е най-голямата. Обичай се, глези се, разхождай се гола, гледай се с часове пред огледалото.

Източник: http://chetilishte.com