Съвети за парите от богатите жени

Какво можем да правим като тях, за да разполагаме с повече?

Започнете да спестявате още сега и не се притеснявайте да говорите за пари!

Това са част от нещата, които според финансистите можем да заимстваме от богатите момичета.

Противно на масовата презумпция, че богатите жени са разглезени и неблагоразумни, те имат някои много полезни навици. С уговорката, че да се сдобиеш с богатство и да го задържиш (и умножиш) са две различни неща. Ето какво можем да възприемем от жените, които имат пари и знаят какво да правят с тях!

Богатите жени живеят под прага на възможностите си. Казано простичко, харчат по-малко, отколкото печелят. Изкушения ще има винаги. Когато обаче ги оставим да диктуват живота ни, сме загазили. Спестявайте или инвестирайте, но винаги се стремете да не пропилявате всичко спечелено.

Направете си план за погасяване на дълговете. Ако имате 40-годишен ипотечен кредит, не отлагайте, а мислете за начини да го погасите предсрочно. Това може да означава да си намерите втора работа, да вършите нещо допълнително през уикендите, да намалите разходите си, да продадете колата си (ако я използвате малко), да делите апартамента си с някого, вместо да живеете сама…

Или да се изкарате допълнителна квалификация и да си намерите по-доходна работа. Каквото и да е, помислете сега и вземете решение. пробвайте различни опции, не оставеяйте дългът ви просто да се влачи във времето.

Говорете за пари! Повечето от нас са научени, че да се говори за пари е липса на вкус. Богатите момичета обаче го правят – и печелят от това. Защо? Защото за да управляваш добре парите, трябва да се учиш, а това става най-вече чрез обсъждане. Без да изпадате в нахални ситуации, търсете информация и обменяйте знания с близки и колеги. Не робувайте на забраната да се говори за личните финанси – това табу е повече от остаряло!

Харчете парите си стратегически. Няма как да не харчим никакви пари, но богатите момичета винаги го правят обмислено. И правило номер едно е: инвестирай в качество. Дали ще е къща, кола или чанта, важното е когато даваш парите си, да получаваш в замяна нещо с истинска стойност.

Източник: http://www.missbloom.bg