Щастието обича тишината

Успешният и щастлив живот крие своите тайни, а ти трябва да се научиш да не споделяш всичко със всички.

Пази тайна за…

Бъдещите си планове и амбиции

Никога не споделяй идеите си за бизнес и развитие, освен с най-близките си хора, на които имаш пълно доверие. Никога не знаеш кой може да се промъкне и да осъществи плановете ти, вместо теб.

Добрините, които си сътворил

Доброто не са прави, за да се споделя, а за да носи щастие на този, на когото си го дарил. Най-добрите дела са безкористни. „Каквото прави дясната ръка, лявата да не знае!“Всички знаем това. Само манипулаторите се хвалят за добрите си постъпки.

Ако имаш желание да покажеш как се прави добро, не говори за него, покажи го с личния си пример.

Промените, които правиш в живота си

Не разправяй наляво и надясно, че си си намерил ново жилище, че имаш нова кола, че си превъзмогнал страх или ти се е сбъднала мечта. Хората могат да бъдат много завистливи. А и щастието обича тишината.

Любовния си живот

Нито дума! Най-неприкосновеното нещо е истинско, само когато е споделено с любимия човек. Това, което ценим най-много не можем да споделяме безразборно с всеки. Не разтръбявай наляво и надясно колко си щастлив и влюбен. Злобата е погубвала не една и две връзки.

Размерът на финансовите си постъпления

Това е тайна, която засяга само теб и най-близките ти хора. Няма нужда да споделяш на всеки приятел колко пари ти дават или колко спестявания си натрупал. Колкото по-малко знаят, толкова по-добре.

Личните си проблеми

Тема ТАБУ! Българинът има особено влечение към това да разправя личния си живот на всеки. Това е изключително грешно и хората помнят най-много лошите неща и клюките. Те винаги ще те свързват с това, което си им споделил. Личните проблеми се споделят само с най-доверените хора.

Минали лоши случки

Никой не би трябвало да съди за теб по миналото ти. Остави всичко там и продължи напред. Не разказвай неволите си от миналото, това засяга само теб. Не е нужно всички да виждат кирливите ти ризи.

И нещо много важно:

Духовните си търсения

Не споделяй своите мисли за Бог, Вселената, живота и смъртта безразборно. Това е само твое тълкуване, а не обективна истина и рискуваш да изглеждаш снизходителен към другите, когато се опитваш да ги убедиш, че ти си прав, а те грешат. Религията е интимно нещо и съвсем лично изживяване.

редактор: Лилия Щерева

Източник: http://chetilishte.com