10 неща, които се случват, когато преминете 30-те

10 неща, които се случват, когато преминете 30-те | Диана image 3

Какво правя с живота си? Такъв/такава ли исках да съм на 30? Имам ли вече бръчки? Харесвам ли работата си? Когато човек навърши 30, изведнъж започва да се чувства закъснял за всичко и същевременно – изостанал от новото в деня. Науката обаче казва, че това не е така. Дори напротив.

Ако ви предстои да се събудите на 30, не се плашете. Има много неща, които 30-годишните правят по-добре.

1. Хората взимат важни решения най-вече на възраст, завършваща на 9. Това се отнася не само за 29-годишните, но и за тези на 39, 49, 59… Това са хората, които най-често пробягват маратон за първи път.

2. Най-добре помните нови лица, когато сте на 31. Поне така показват лабораторни изследвания.

3. Нобеловите лауреати правят своите големи открития около 40-ата си година. Затова имайте предвид, че големите неща тепърва ви предстоят.

4. Най-добрата си заплата получавате, когато сте около 40-те.

5. Най-добре разбирате околните, когато сте на 40-50 години. Това е възрастта, в която най-успешно разчитате емоциите на другите

6. Най-добри сте в сметките, когато сте на 50. Това е възрастта, в която аритметиката ви се отдава и насън да ви бутнат

7. На 69 сте удовлетворени от живота. Това е вторият връх на удовлетворение, който човек изпитва. Първият е около 23-ата година от живота му. След десетилетия спад, удоволствието се връща на 69.

8. Богат речник? Когато сте в края на 60-те, началото на 70-те си години. Това е моментът, в който може да се надпреварвате със словесното богатство на Шекспир, без да ви трябва речник.

9. На 70 обичате тялото си. Оказва се, че краят на диетите и неудовлетворението от собственото тяло идва, когато навършите 70. Независимо дали сте мъж или жена, след тази възраст започвате да се приемате.

10. Мъдростта идва с времето. Оказва се, че е вярно и училището на живота е най-доброто възможно. На възраст между 60 и 90 се справяте най-добре в конфликтни ситуации и реагирате по-спокойно и правилно.