7 знака, че минавате през духовно пробуждане

Духовно пробуждане може да звучи чудесно в началото… Но всъщност е огромно предизвикателство да продължите напред и да еволюирате в живота си. Няма как да продължите напред, без да преминете през трудни дни и нощи, в които стоите будни и обмисляте живота си.

Често се случва, когато стигнете до кръстопът – може да преминавате през токсична връзка, която се страхувате да прекратите, неблагодарна работа, която мразите или просто нездравословни навици. Духовното пробуждане ще ви помогне да преодолеете тези предизвикателства. Как обаче да сте сигурни, че точно това се случва?

1. НЕ ПОНАСЯТЕ КЛЮКИ

Откривате, че вече не понасяте хора, които непрекъснато „вкарват драма“ и клюки в живота си. Вече не искате да се асоциирате с такъв тип говорене за други хора и усещате, че вече сте над това.

2. ЗАГУБИЛИ СТЕ ФОКУС

Може да настъпи време, когато просто не сте в състояние да се фокусирате върху каквото и да било. Без значение колко се стараете, стремите се да се фокусирате върху нещо и не успявате. И това не се отнася само за важните неща.

3. ЗАПОЧВАТЕ ДА ПОДЛАГАТЕ НА СЪМНЕНИЕ ЖИТЕЙСКИТЕ СИ РЕШЕНИЯ

След първите две неща идва третото: подлагате на съмнение целия си живот, решенията които сте взимали по отношение на други хора в живота си – приятели, вероятно семейство или партньор. Дали тези хора имат положително влияние в живота ви? Ако не, може би трябва да потърсите „по-здравословни“ алтернативи – отрежете онези, които ви влияят негативно, започнете да се храните здравословно или пък да тренирате. Може да подлагате на съмнение работата си, да се чудите дали е добра за вас. Като цяло започвате да задавате въпроси за всичко в живота си.

4. ПРЕДПОЧИТАТЕ ДА ПРЕКАРВАТЕ ВРЕМЕ САМИ

Търсите варианти да прекарвате повече време насаме със себе си, защото това възстановява душевния ви баланс и ви кара да се чувствате отново пълноценни. Не харесвате особено компанията на други хора.

5. ИНТУИЦИЯТА ВИ Е ПО-СИЛНА ОТ ОБИКНОВЕНО

Може да си мислите, че е параноя, но всъщност е интуиция. Тези усещания, които може да се появят по адрес на други хора, са верни – интуицията ви казва, че трябва да направите нещо по въпроса, да се изчистите от токсични хора, навици или работа.

6. ЖИВОТЪТ ВИ СТАВА ПО-БУРЕН

Животът вече не е така спокоен, забелязвате, че всичко започва да се разпада. Губите усещането за ред в живота си, нещата стават много „чупливи“.

7. НЕ СЕ ЧУВСТВАТЕ КАТО ОБИЧАЙНОТО СИ „АЗ“

И последно: може да не се чувствате като себе си, сякаш гледате през очите на някой друг. Разбира се, това са си вашите очи, но се чувствате некомфортно в собствената си кожа, макар и не през цялото време. Не се безпокойте, няма да продължи вечно.

Нито едно от тези чувства няма да продължи вечно. Всичко, което можете да направите е да се доверите на интуицията и мечтите си и ще преодолеете този несигурен и буреносен период от живота си. Просто си дайте време, бъдете търпеливи, разгледайте внимателно всички опции, за да се предпазите от погрешни решения и не забравяйте, че подобни неща не могат да бъдат избегнати, но и не продължават вечно.

Learning Mind