5 знака, които със сигурност показват, че имате страх от обвързване

Обществото смята, че жените по презумпция копнеят за обвързване и това е най-голямата им мечта. Но това не е съвсем така. Все повече жени реално се страхуват от обвързване и дори остават в дългогодишни връзки, без да са се отворили и отдали изцяло. Или имат трудности да се задържат във връзка. Просто защото да се обвържеш означава да обещаеш, че ще бъдеш лоялен и верен на човека до теб. Означава да „даваш”, както и да подкрепяш любимия си човек винаги, когато има нужда. А това е доста стряскащо за хората, които се страхуват от обвързване. Много често имаме такъв страх, но не знаем за това, защото защитите ни са толкова силни, че работят без активното участие на съзнанието. Затова вижте тези знаци и ако наистина ви е страх от обвързване, просто не бъдете обвързани. Няма нищо лошо в това.

Мразите да правите резервации

Може да изглежда странно, но ако резервациите ви карат да настръхнете може би страдате от фобия от обвързване. Само си представете – когато правите резервация следва да отидете на време. Т.е. това е своеобразно „обвързване”, което ви кара да побегнете. Е, същото е и с  връзките. Казваш, че си във връзка и „трябва” да бъдеш там „навреме”. Буквално и метафорично.

Не завършвате проектите си

Може би в миналото си сте започвали различни проекти – танци, йога, бойни изкуства, изработване на бижута и т.н. Но винаги сте ги оставяли малко … незавършени и покрити с прах. Ако има доста неща, които сте оставяли наполовина може би наситина страдате от страх от обвързване. Да завършиш нещо иска отдаденост, която означава да се обвържеш с идеята си за определен период от време.

Етикетите ви вбесяват

Може би си задавате въпросите: „Защо трябва да лепваме етикет на тези отношения?”, „Защо трябва да се наричаме „обвързани”, след като и така ни е добре?”. Може би се наслаждавате на това да се виждате с опредлен човек, но никога не наричате човека до вас „моя приятел” или „гаджето ми”. Просто защото е толкова „обвързващо”. Това е съвсем окей за началото на връзката, но ако вече се виждате от няколко години, а все още не можете да определите отношенията си … Най-вероятно страдате от фобия от обвързване или този човек просто не е за вас, но не искате да си го признаете.

Прекратявате връзките си за глупави неща

Има много съвсем реални адекватни причини, поради които една връзка е съвсем ОК да бъде прекратена. Но ако късате с някого просто, защото яде в леглото или носи жъли тениски, а вие наистина мразите жълти тениски… Може би просто се страхувате да се обвържете и ви е по-комфортно да бъдете сами, без да понасяте навиците на някой друг.

Не искате връзката ви да се променя

Искате да остане точно такава, каквато е била в началото. Всичко различно от това за вас е равнозначно на „основателна причина за радздяла”. Да, всеки обича сладкия мед на началото на връзката, когато всичко изглежда само цветя и рози. Но истинското обвързване започва там, където илюзиите започват да отпадат и се срещаме реални – точно такива, каквито сме. А истината е, че никой не е идеален.

Източник: https://www.ilady.bg