Знаците, че той иска да е с вас, но се страхува … от обвързване

Може би разпознавате в детайл този сценарий. Срещате невероятен мъж и искрата между вас пламва незабавно. Той знае как ви кара да се чувствате. Вие знаете как се чувства той покрай вас. НО нещо не е наред. Сякаш правите две стъпки напред и две назад. Точно това е усещането да се срещате с мъж, който едновременно иска да е с вас, но изпитва истински ужас от обвързване. Тук няма да навлизаме в подробности каква причина стои за този страх. Може да е болезнена раздяла в близкото минало, страх от интимност, други приоритети или всичко това взето заедно. Плюс още нещо. Това, което ни интересува е да се ориентираме в обърканите сигнали, които той ни изпраща, за да знаем точно с какъв тип мъж си имаме работа.

Той е човек, който иска да живее „тук и сега“

Това безспорно е ефективна „дзен“ концепция за справяне със стреса, но когато става въпрос за отношения „нека живеем за момента“ се превръща в нещо по-особено. Да, мъжът, който ви казва това иска просто да се забавлява с вас, да обере каймака на страстта ви, без да поема ни най-малка отговорност за отношенията ви. Ако искате стабилен мъж, който да ви кара да се чувствате защитени и обичани, определено няма да го получите от мъж тип „ден за ден“.

Той се държи непоследователно

Един от сигурните знаци, които показват, че той иска да е с вас, но без да се обвързва е непоследователното поведение. Какво имаме предвид? Приближава се, а след това се отдръпва. Когато сте заедно преживявате истинска любовна заря, а след това се държи сякаш сте просто приятели и това не се е случвало. Това е класически модел, който мъжете използват, когато се наслаждават на компанията ви, но не искат нищо повече.

Той има по-важни приоритети

Когато вие искате да се видите или да прекарате време заедно той ще ви каже, че има работа или е зает. Някак става така, че се появява само в удобно за него време и никога не е на разположение. Е, със сигурност той иска да е диригент на живота си и не иска да се съобразява с вашите желания. Звучи егоистично и наистина е така. Просто той не иска да ви направи част от живота си.

Той не е искрен

Защо мъжете не казват, че търсят само тръпката и удоволствието в отношенията си с една жена? Това е така, защото в тяхното съзнание жената иска обвързване на всяка цена. И ако те са директни това ще я отблъсне и тя няма да им даде това, което искат и по този начин няма да имат „вратичка“. Точно затова те не са искрени и дори заплитат мрежа от лъжи, които объркват жените още повече. Вече знаете, той е неискрен, защото иска да обере „черешките от тортата“ и след това да се прави, че нищо не се е случило.

А какво искате вие?

Автор:

Екатерина Кьосева

Източник: https://www.ilady.bg