„Точката на щастието“ може да ви помогне да бъдете здрави и да ви предпази от рак и още…

„Точката на щастието“ може да ви помогне да бъдете здрави и да ви предпази от рак и още… | Диана

Днес ви представяме “точката на щастието”. Благодарение на нея можем да се отърсим от стреса, да подобрим състоянието на имунната система и  най-важното – да бъдем щастливи.

Според източната медицина – тимусната жлеза е точката на щастието. Тя се намира точно в центъра на гърдите, на нивото на подмишниците. Тимусната жлеза се счита за връзката между мозъка и тялото, което я прави пряк отговорник за протичането на енергийните потоци в организма.

Този така важен орган, обаче закърнява в тинейджърските ни години. Ето защо е добре да събудим „спящият“ тимус. По принцип това може да се случи при духовно пробуждане, но съществува и друг – много елементарен начин. Чрез масаж.

Тимусът изработва Т-лимфоцити, които имат противотуморно действие. Именно затова, може би този закърнял орган може да се превърне и в най-добрият начин да бъдем здрави – просто трябва да го съживим.

Балансът на енергиите се контролира от тимуса и чрез неговото функциониране можем да се предпазим от негативните въздействия и отново да се научим да бъдем позитивни. Според източната медицина – тимусът събужда интуицията и подсъзнанието.

Според китайския специалист Мантак Чия, това е органът пряко отговорен за подмладяването, като това се обяснява чрез факта, че тимусът произвежда растежни хормони.

За тимуса  най-ефикасното упражнение е лекото потупване на жлезата с двете ръце едновременно и съпроводено със звук / гласна буква или Ом (може и да е с музикално звучене).

Ако стимулирате ежедневно тази “точка на щастието”, ще усетите прилив на енергия, желание за живот, чувство на щастие и удовлетворение.

Тя ще помогне за духовния ви растеж и ще засили желанието ви за развитие. Ще увеличи интуитивността и сензитивността ви и ще можете да откривате правилните пътища във всички аспекти на живота си много по-лесно.