11 знака, че животът ви се нуждае от основен ремонт

Какво казваш, когато някой те попита как си? 

Казваш ли „добре съм“ или “все така”, “нормално” или някоя друга заучена и нищо незначеща фраза ?

Защото се придържате към една и съща прическа. Работите все същото от девет до пет. Гледате едни и същи предавания всяка вечер преди лягане.

Всичко е толкова еднообразно, но познайте какво? 

Ако имате нужда от тласък за да преосмислите най-накрая живота си – и ако сте готови за промяна, вие сте на правилното място. 

По-долу ще обсъдим 11-те знака, които показват, че животът ви е готов за цялостна промяна. 

Но имайте предвид: тук не става дума за бързи поправки – става въпрос за постоянни, ежедневни усилия, така че не очаквайте тези промени да се случат за една нощ.

Ако все още се интересувате и сте нахъсани да успеете? Нека се потопим!

1) Нямате на кого да подражавате

Всички имаме нужда от хора, на които да се възхищаваме и подражаваме. 

Независимо дали това е знаменитост, философ или може би дори приятел, наличието на модел за подражание може да ви помогне да откриете какво искате да бъдете в живота.

Ето защо това, че няма в кого да се вгледате, може да ви остави без правилното усещане за посока. 

Така че, когато нямате модел за подражание в живота, това е знак, че животът ви е напълно готов за основен ремонт.

Вселената всъщност ви казва да се съберете. 

Вгледайте се в себе си и помислете внимателно какво искате от живота и намерете човека, който ще бъде вашият компас, който ще ви води, за да стигнете до там. 

И не се плашете, когато този човек ви изтласка от зоната ви на комфорт, защото точно от това имате нужда, за да промените живота си към по-добро.

2) Никога не излизате от зоната си на комфорт

Нашите зони на комфорт съществуват с причина. Когато животът и промяната са твърде страшни, това ни дава място, където да се чувстваме сигурни. 

Но оставането твърде дълго вътре в него може да попречи на растежа ви.

Животът се случва само когато предизвиквате себе си, поемате рискове и прегръщате нови преживявания — и ако не сте правили това известно време, това е знак, че животът ви е готов за основен ремонт.

Така че, ако искате да откриете силните си страни, скритите си таланти и границата на вашите възможности, време е да излезете в неизвестното и най-накрая да поемете рисковете, които трябва да поемете, за да промените живота си.

3) Никога не поемате рискове

Всеки се страхува да поема рискове, защото това е самата им природа – ужасяващо е да знаеш, че трябва да инвестираш време и енергия в нещо, за което дори не си сигурен, че ще се изплати.

Но понякога, когато направите този скок на вярата, това е наистина възнаграждаващо.

Така че, ако установите, че напоследък не поемате никакви рискове , това е знак, че животът ви е готов за основен ремонт.

Чрез изправяне на предизвикателства и навлизане в неизвестното откривате истинските си възможности. 

Независимо дали се стремите към нова кариера, започвате бизнес или просто изразявате мнението си по-открито, поемането на рискове отваря вратата към нови възможности и ви помага да се развиете в човека, който се стремите да бъдете.

4) Винаги си уморен

Постоянната умора е симптом на живот, който е напълно дисбалансиран. 

Работата се чувства като тежък труд, което означава, че е двойно изтощителна. Вече не сте доволни от живота си и това ви прави толкова трудно да ставате от леглото всяка сутрин. 

Разпознахте ли се? Е, това означава, че е време за промяна.

Разпалете отново страстите си, правете това, което ви прави щастливи, и изоставете тези, които изсмукват енергията ви. 

Ако работата ви оставя неудовлетворени, напуснете и намерете такава, която ви прави по-щастливи. Ако смятате, че вашата специалност не е подходящата за вас, време е да се прехвърлите към тази, която винаги сте искали.

Разбира се, по-лесно е да се каже, отколкото да се направи, защото не всички имаме ресурсите да направим толкова големи промени. Но ако имате привилегията, защо не опитате?

5) Много сте отегчени

Всеки ден е един и същ и е толкова ежедневен. 

Дори когато навън грее слънце, вие не излизате. Стоите седнал на бюрото си, непрекъснато гледайки екраните. 

И всеки ден ставате все по-отегчени.

Но не трябва да е така. Ако се отегчавате, това значи, че умът ви ви казва, че тъпчете на едно място и имате нужда от някакво вълнение – и то може да бъде предизвикано само от преразглеждане на живота ви.

Време е да опитате нещото, което винаги сте искали да направите – да научите ново умение и може би дори да се включите в обществена работа, която е удовлетворяваща за вас.

Опитването на нови неща е начинът, по който си давате нещо, което да очаквате с нетърпение.

6) Няма какво да очаквате

Животът вече е достатъчно труден сам по себе си – още по-труден е, когато няма какво да очаквате. 

И тази липса на очакване може да ви остави да се чувствате като в монотонна рутина . 

Да имате нещо, което да очаквате с нетърпение, независимо дали е ваканция, проект, нова връзка или личен етап, ви дава вълнението, от което се нуждаете, за да направите живота си по-щастлив. 

Защото животът става по-жизнен, когато знаеш, че имаш толкова много неща, които тепърва трябва да направиш, места, които тепърва трябва да посетиш, и хора, които тепърва ще срещнеш.

Едва когато опитате тези нови неща, накрая ще намерите съдържание, знаейки, че сте направили всичко, което някога сте искали да направите.

7) Не сте доволни от мястото, където сте в момента

Никой не обича да изпитва дълбоко чувство на неудовлетвореност. Кара те да се чувстваш кух и понякога дори мъртъв. 

Но това чувство може просто да е знак, че трябва да знаете, че животът ви е готов за основен ремонт.

Използвайте това чувство на неудовлетвореност като катализатор, за да оцените вашите цели, ценности и стремежи. Запитайте се: какво искам? И предприемете необходимите стъпки, за да го получите. 

8) Чувствате се изоставени

Представете си това: лежите в леглото и превъртате социалните медии, за да се отпуснете .

Но виждате как приятелите ви се женят и правят добри кариери, но вие все още сте заседнали в същата стара рутина.

Сравнението никога не кара никого да се чувства добре, но ако се чувствате по този начин, приемете това като знак, че животът ви има нужда от промяна. 

Не ме разбирайте погрешно; не е непременно нещо лошо. Всъщност това усещане, че сте пуснати, може да бъде мотивацията, от която се нуждаете, за да преосмислите живота си.

Това означава, че е време да се свържете отново с приятели, да се присъедините към клубове или групи, които отговарят на вашите интереси, или да станете доброволец за кауза, към която сте запалени. 

Ангажирането със света около вас може да ви донесе чувството за цел, което търсите, и това е решаваща стъпка в преустройството на живота ви към по-добро.

9) Вие правите само това, което другите искат за вас

Валидирането на вашите умения и успехи е нещо прекрасно, но ако това е единствената ви мотивация да правите нещо, това може да доведе само до чувство на празнота и неудовлетвореност . 

Така че, ако откриете, че всичко, което сте правили, е било само за да получите утвърждаване – време е животът ви да бъде преразгледан.

За да намерите себе си, трябва да възвърнете силата си – че сте главният герой в живота си и вие сами решавате.

Защото докато търсенето на съвет от близки е ценно, в крайна сметка вие трябва да сте автор на собствената си житейска история. 

10) Не знаеш какво искаш…

Всеки от нас е бил там – заседнал на кръстопът, несигурен кой път да поеме, защото не знае какво иска.

И е напълно нормално. Но това, което много хора не успяват да направят е да осъзнаят, че това е знак, че животът ви е готов за основен ремонт.

Така че, ако все още не знаете какво искате, няма проблем. Важното е да продължавате да опитвате и опитвате, докато не намерите нещо, което предизвиква интереса ви. 

11) … но знаете, че искате да бъдете по-добри

Дори и да не знаете какво искате, ако искате да бъдете по-добри, това е мощен знак, който ви показва, че животът ви се нуждае от основен ремонт.

Някои хора са твърде доволни от това, че са посредствени, поради което желанието за самоусъвършенстване и лично израстване е мощен двигател за промяна. 

Така че прегърнете тази мотивация и я насочете към положителни действия – поставете си конкретни цели, работете върху развитието на нови умения и непрекъснато търсете възможности за самоусъвършенстване. 

Ангажиментът да станете най-добрата версия на себе си е пътуване, изпълнено с учене, растеж и реализация. 

Всяка стъпка, която предприемате, за да подобрите себе си, ви доближава до жизнения живот, който се стремите да водите.

Последни мисли

Преразглеждането на живота ви означава възстановяване на силата ви.

Знаейки, че можете да вземате свои собствени решения, да начертаете своя собствен път и да следвате собствените си страсти, може да ви даде силата, която смятате, че може да сте загубили.

Няма да е без предизвикателства, но всяка стъпка, която предприемате към промяна, е стъпка към живот, който е по-жизнен, смислен и целенасочен.

Защото заслужавате живот, който ви вълнува , живот в който непрекъснато растете и се развивате и когато започнете да преразглеждате живота си , няма да сте съгласни да получите нищо по-малко от това.