9 знака, че сте готови за нова връзка

Вече нямате нужда от любов и сте преоткрили как да бъдете щастливи сами.

Независимо дали връзката ви е приключила внезапно или любовта с партньора ви е изчезвала постепенно, ще трябва да преминете през период на адаптация. Тя може да трае месеци или години. Важното е да сте напълно готови за следващия етап от живота си.

Първоначално може да ви се прииска веднага да започнете със срещите с нови хора, но все ще усещате спънки и с течение на времето вероятно ще започнете да се чудите дали въобще сте готови за такова нещо. Но как да разберете кога наистина може да започнете да излизате отново с мъже? Девет знака издават това:

1. Не следите бившия си в социалните медии и сте изтрили номера му

Отнема само няколко секунди да звъннеш или пишеш чрез телефона в миг на слабост. Ето защо е по-добре да скъсате всякакви връзки с него и в момента, в който не изпитвате никаква нужда да видите какво се случва с него (дори от любопитство), това е добър знак.

2. Отново гледате нормално на връзките

Разделите могат да ви направят цинични спрямо любовта. Възможно е да започнете да възприемате отношенията и мъжете като нещо отвратително и умишлено да започнете да страните от всякакви запознанства и нормална комуникация с противоположния пол. Когато започнете да вярвате, че любовта може да бъде обогатяваща и прекрасна, давайте смело към следващия мъж.

3. Преоткрихте хобитата си

Ако наскоро сте се разделили с половинката си, може да откриете, че сте забравили кои сте вие всъщност. Отделете малко време, за да се върнете към старите си хобита и към онова, което ви кара да се чувствате истински щастливи. По този начин ще навлезете в новата връзка със самочувствие и истинското си Аз.

4. Изпитвате завист при чуждата любов

След раздялата си, вероятно ви е трудно да слушате и гледате влюбените си приятели. Вероятно техните истории могат да ви накарат да ревнувате. И когато това се случи, това е добър знак. Защото сте започнали да мислите за себе си като за човек, който все още иска да излиза по срещи и е готов отново да намери любовта.

5. Сайт за запознанства

Това е следващата логическа стъпка, която предстои. След като започнете да мислите за някой нов, ще отделите време да помислите и как бихте се описали по най-добрия начин и съвсем скоро ще срещнете своята нова половинка.

6. Връщате се към забавленията с други хора

Когато преживявате още раздялата, прекарването на време с другите може да ви се стори като скучна работа. Може дълго време да ви се налага да скривате емоциите си и да се чувствате добре единствено в собствената си компания. Когато се отърсите от всичките си негативни емоции и започнете да искрено да се забавлявате в компанията на другите, сте готови и за нови мъже.

7. Най-сетне разбирате защо връзката ви не проработи

Нормално е дълго след раздялата да не разбирате какво е довело до неуспех на последната ви връзка. Ако все още не знаете защо скъсахте с партньора, рискувате отново да допуснете същите грешки с някой нов. В такъв случай, поговорете с някого – приятел или психолог, за да си изясните какво да промените. Може би все си падате по грешния тип мъж?

8. Знаете какво искате от следващата си връзка

Много жени правят грешката да започнат връзка с някого само защото са привлечени от него и споделят някои общи интереси. Истината е, че това, което прави едни отношения успешни, са споделените цели и добрия начин на комуникация. Преди да започнете да се срещате отново с някого, помислете какво точно искате от връзката си и гонете целите си. Ако искате семейство и деца, не се хващайте с момче на 20, което все още не е готово, например!

9. Вече не изпитвате нужда от връзка

Не започвайте със срещите, докато не започнете да мислите за романтичните връзки като бонус, а не като жизненоважна необходимост. Емоционално стабилните и зрели мъже веднага ще усетят тази незряла нужда и отчаяние и ще избягат от вас. А вие имате нужда точно от такъв мъж, нали?

Източник: http://www.missbloom.bg