8 признака, че не сте узрели за сериозна връзка

8 признака, че не сте узрели за сериозна връзка | Диана

Детинщините винаги разклащат отношенията.

Детинщините понякога вредят на желанието ни да изградим сериозна, стабилна връзка. Ако човек редовно се държи незряло с половинката си, неизбежно отношенията им ще пострадат.

Ако не се опитате да пораснете, то личният ви живот ще започне да страда след определена възраст. Има определени видове поведения, които трябва да започнете да избягвате.

Ето и осем знака, че се държите незряло с половинката си:

1. Шпионирате половинката си.

Ако непрекъснато следите своя партньор, бъркате в джобовете му/чантата ѝ, разглеждате тайно телефона му, четете съобщенията в електронната му поща, Фейсбук-а му и т. н., вие не сте достатъчно зрели за този тип отношения. Доверието е нещо много важно за всяка сериозна връзка. Ако не вярвате на своя партньор и непрекъснато имате нужда да си доказвате, че сте единственият важен човек в неговия живот, то вие създавате излишно напрежение върху любовта ви. Ако той наистина ви изневерява, ще го разберете и без да го шпионирате – бъдете сигурни в това.

2. Смятате изневярата за вид игра.

Самият факт, че си имате някой „в резерва“, в случай че скъсате с гаджето си, то значи вие още не сте минали пубертета като поведение. Ако искате да имате сериозна връзка с определен човек, трябва да сте готови да инвестирате цялото си време и внимание в него. Ако все още ви се кръшка и флиртува с други хора и считате това за вид развлечение, значи вие не сте достатъчно зрели. Уважавайте партньора си и не го наранявайте умишлено, ако искате да бъдете и за в бъдеще с него.

3. Вдигате скандали за незначителни неща.

Много хора смятат, че конфронтациите са полезни за връзката, но това не е точно така. Ако вие редовно се чудите за какво да се скарате с гаджето си и правите от мухата слон – то липсва ви зрялост. По-добре се научете да разговаряте с него. Явно вие все още не можете да се отърсите от своя егоизъм и го прехвърляте в отношенията си. Това е ненужно и няма да ви направи по-щастливи в личния живот.

4. Излагате половинката си на обществени места.

Всички конфликтни ситуации в една връзка трябва да стават насаме с половинката. Ако вие вдигате скандали на гаджето си пред други хора, очевидно е че не сте готови за зряла връзка.

5. Споделяте всичките си драми с половинката в социалните медии.

Социалните медии не са място, където трябва да се карате, да късате или да страдате заради проблеми с гаджето си. Това е незряло и дори унизително, и ще ви направи да изглеждате глупаво пред другите. Никога не се злепоставяйте по този начин, не унижавайте и половинката си с подобно поведение. Социалните медии не са място и да отмъщавате на любимия. Дори да се интересувате какво мислят другите хора за вашите отношения, пак не се изкушавайте да споделяте твърде лични неща онлайн.

6. Редовно се сърдите и цупите.

Цупенето по принцип е детско поведение. Ако имате сериозна връзка и искате да сте щастливи с партньора, трябва да изградите едни здравословни взаимоотношения, което означава да проявявате взаимно разбирателство. Не очаквайте партньорът ви да задоволява всичките ви капризи – винаги на секундата.

7. Искате да ви затрупват с подаръци.

Всяка жена обича подаръците, а влюбените мъже обикновено са щедри, но все пак не допускайте материалните неща да станат фактор във връзката ви. Не очаквайте вашият любим да ви затрупва с подаръци – изчакайте го той да ви изненада, когато пожелае. Ако поставяте подобен натиск върху партньора си, може да го накарате да изгуби интерес, а чувствата му да охладнеят.

8. Обиждате половинката си по време на секс.

Някои жени решават да обидят своя партньор като го унижат по време на секс или интимност. Причиняването на болка в този момент е абсолютно незряло и несправедливо, и боли почти като забиване на нож в гърба.