8 причини да спреш търсенето на Единствения

Ако има едно нещо, което научих от приятелките си и разделите им (както и от някои мои) е, че да описваш половинката си като Единствения или Сродната ти душа, не води до нищо добро. Доказано е, че ако публикуваш ваша снимка с обяснения в любов, е много вероятно да се разделите. Защо да вярваш, че съществува такъв човек е толкова лошо? (от Дисни знаем, че такъв човек съществува само в приказките)

Ето и 9 причини защо партньорът ти не трябва да бъде Единственият:

1. Възможно е да влагаш прекалено много усилия в интимността ви

Когато хората говорят за Единствения, те често акцентират как половинката им е влязла в стаята и е било любов от пръв поглед. Привличането наистина е важно, но да разчиташ, че това е причината, връзката ви да проработи, е много грешно. Ако ти отнема до 10 секунди, за да разбереш дали човекът те привлича сексуално, то при привличането за дълготрайна връзка нещата седят по различен начин. Макар и физическият контакт да е важна част от тези отношения, емоционалната връзка също е от голямо значение.

2. Не можеш да се довериш на т. н. “розов период”

Нека сме реалисти – хората, които твърдят, че са намерили своя човек, са такива, чиято връзка едва сега започва или е в първите месеци. Този период е най-еуфоричният от цялата връзка. Това може и да се обясни с биологията. Причината да се чувстваме прекрасно има общо с това, че тялото ни търси начин да създаде поколение, дори и в момента ти самата да не мислиш за това.

3. С човекът до теб сте различни

Намирайки някого със същите интереси като твоите, не го прави точния човек. Трябва да запомниш това. Когато отношенията ви станат по-задълбочени, започваш да виждаш, че половинката ти е отделен човек и личност. Запомни това и уважавай интересите му.

4. Невъзможно е партньорът ти да не те ядоса поне веднъж

Нормално е да спорите, да се карате и да имате различия. Трябва да се научиш да приемаш това, за да изградиш здрава връзка и е добре това да се случи още преди да заживеете заедно или да се решите на някоя по-сериозна стъпка.

5. Няма как да знаеш пътя, по който ще тръгне вашата връзка

За да твърдиш, че си намерила своята сродна душа, трябва да си видяла в бъдещето как ще се развият вашите отношения. Когато смяташ, че си намерила Единствения, започваш да правиш планове, които смяташ, че ще се превърнат в реалност. Винаги ще има някакви трудности, не го забравяй.

6. Напрежението да задържиш този човек те кара да бягаш от себе си

Не трябва да се опитваме да забързаме нещата или да ги променим. Това, което трябва да се случи, ще стане с времето. Няма как да накараш някого да се влюби, да направи нещо, което не иска.

7. Да имаш очи само за един човек – не е толкова лесно

Доказано е, че моногамията не е за всеки един от нас. Внимавай, за да не се окаже, че половинката ти също е на това мнение. Няма как да си сигурна, че той ще има очи само и единствено за теб. По този начин ще лъжеш само себе си.

8. Трябва да имате повече общи неща от секса

Важното за една връзка е, че тя трябва да бъде изградена върху основа, която няма общо с физическата интимност. Важното е да можеш да си я представиш без секса. Ако тя все още има смисъл, то ти си щастливка.

Никой не е намерил своята единствена любов, виждайки я в бара. Разбира се, има и изключения, но те са рядкост. По-важно от това да намериш “Единствения” е да се превърнете в истински половинки на едно цяло и всеки ден да обръщате внимание на връзката, която имате.

Източник: https://dama.bg