12 подбрани принципа за живота от Уейн Дайър

12 подбрани принципа за живота от Уейн Дайър | Диана
 1. Конфликтът е оскверняване на хармонията. Ако участваш в него, ти вече не можеш да бъдеш решението, а се превръщаш в част от проблема.
 2. Да се занимаваш с обичаната от теб работа означава, че е налице основната предпоставка да постигнеш изобилие в живота.
 3. Бъди лекарството, от което се нуждаеш. Не го търси извън себе си.
 4. Ако желаеш да промениш някакъв твой навик, самият ти трябва да бъдеш лечението.
 5. Никой не е в състояние да предизвика в теб гняв или стрес. Само ти можеш да го сториш, чрез начина, по който възприемаш света.
 6. Всяко нещо, което искаш да притежаваш, в крайна сметка те завладява. И по ирония – щом се освободиш от него, започваш да го получаваш в по-големи количества.
 7. Можем да дадем на другите само онова, което имаме в себе си.
 8. За да материализираш даден мисловен образ, трябва да бъдеш готов да направиш всичко необходимо за превръщането му в реалност.
 9. Мотивираните от недоимъка хора прекарват живота си с болестта, наречена повече – в постоянни опити да придобият нещо, за да се почувстват цялостни личности и да преодолеят недостига.
 10. Три неща обременяват душата ти: негативната нагласа, склонността да съдиш другите и дисхармонията.
 11. Цялото изобилие, за което копнееш, вече е тук. Просто трябва да се настроиш на неговата вълна.
 12. Да имаш планове не винаги е нездравословно, но да се влюбиш в плана си е чиста невроза… Не позволявай на твоя план да стане по-важен от теб.